Παρουσιάστηκε το 2014 από την οικογένεια ∆αφνή, η οποία εδώ και τρεις γενιές φροντίζει τον ελαιώνα µε αιωνόβια δέντρα της τοπικής ποικιλίας και αποτελεί το πρώτο µονοποικιλιακό Λιανολιάς Κέρκυρας που βγήκε στη διεθνή αγορά.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παρθένο προϊόν περιορισµένης παραγωγής µε πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και ειδικότερα ελαιοκανθάλης, σύµφωνα µε τη σχετική ανάλυση του Πανεπιστηµίου Αθηνών, µε αποτέλεσµα να γίνει το πρώτο ελαιόλαδο που τοποθέτησε το 2014 στην ετικέτα του ισχυρισµό υγείας σύµφωνα µε τον Κοινοτικό Κανονισµό 432/2012.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σπύρος ∆αφνής, ο οποίος µαζί µε τον αδελφό του Γιώργο τρέχει την εταιρεία Olive Fabrica: «Το ελαιόλαδό µας ξεπερνούσε το όριο που έβαζε ο Ευρωπαϊκός Κανονισµός». Από τότε µέχρι σήµερα το περιορισµένης παραγωγής προϊόν, βραβεύεται κάθε χρόνο από το World Olive Center for Health µε τα Olympia Health & Nutrition Αwards.
Πλούσια συλλογή βραβείων και το 2021
Και φυσικά για άλλη µια χρονιά η συλλογή βραβείων του «The Governor» από τους µεγάλους διεθνείς διαγωνισµούς ήταν πλούσια, µεταξύ των οποίων του Ντουµπάι, του Λονδίνου και της Ιταλίας, ενώ σε αυτή προστέθηκαν τα Ασηµένια Βραβεία από τις πρώτες του συµµετοχές στον Berlin GOOA 2021 και τον Canada IOOC 2021.
Ας σηµειωθεί ότι το ελαιόλαδο The Governor έχει λάβει µέρος σε πολλές κλινικές µελέτες, µεταξύ των οποίων στο Πανεπιστήµιο της Λουιζιάνα µε επικεφαλής την καθηγήτρια Amal Kaddoumi που κατάφερε να σταµατήσει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιµερ σε πειραµατόζωα µε την καθηµερινή κατανάλωσή του. Παράλληλα η οικογένεια ∆αφνή έχει αναπτύξει σε µεγάλη κλίµακα τον ελαιοτουρισµό.