Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τριπλή ελληνική διάκριση για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στον απαιτητικό διαγωνισμό JOOP

Ένας διαγωνισμός που έχει, πλέον, καθιερωθεί ως ένας από τους πιο αυστηρούς και σημαντικούς διαγωνισμούς στον κόσμο, εδώ και 11 χρόνια έχει σαν στόχο την προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην Ιαπωνία και την Ασία. Σε αυτή την έκδοση συμμετείχαν 538 ετικέτες από 23 χώρες.

Τόκιο, 7 Απριλίου 2023 – Το Organizing Committee of the Japan Olive Oil Prize, ανακοίνωσε κατά την τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο, τους νικητές του Japan Olive Oil Prize (Joop) και του Joop Design Award.

Τα έλαια των φιναλίστ υποβλήθηκαν σε τυφλή δοκιμή, από την κριτική επιτροπή εννέα πιστοποιημένων διεθνών κριτών, υπό την επίβλεψη τριών αρχηγών – leader panel της επιτροπής: Κωνσταντίνος Λύρης (Ελλάδα), Antonio G. Lauro (Ιταλία), Miciyo Yamada (Ιαπωνία).

Η αυστηρή επιλογή ανακήρυξε τους νικητές στις κατηγορίες ΠΓΕ, ΠΟΠ , ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ , ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ , ΜΕΙΓΜΑ -BLEND και ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ. Ανάλογα με τη βαθμολογία που έλαβαν, τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα βραβεύτηκαν με βραβεία Best in Class, Gold και Silver.

«Το JOOP, μετά από 11 χρόνια, έχει μια μεγάλη συμμετοχή διεθνών εταιρειών, μια εξαιρετική κριτική επιτροπή και, χάρη στην προσεκτική διαδικάσια, έχει γίνει ο κορυφαίος διαγωνισμός στην Ασία. Ένα λάδι που βραβεύεται σε αυτόν τον διαγωνισμό έχει καλές πιθανότητες να εισέλθει στην Iαπωνική αγορά, καθώς και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Η σταθερότητα είναι σημαντική για τους παραγωγούς. Κάθε εταιρεία θα πρέπει να έχει 2 ή 3 σημαντικά βραβεία κάθε χρόνο για να διατηρήσει την αξιοπιστία της στην αγορά. Το Joop είναι σίγουρα ένας διαγωνισμός που ανταποκρίνεται σε αυτήν την ανάγκη», είπε ο επικεφαλής της επιτροπής Κωνσταντίνος Λύρης.

Japan Olive Oil Prize 10th anniversary – ICCJ

Στο πλαίσιο του JOOP τα 4 τελευταία χρόνια, ο διαγωνισμός JOOP Design Award βραβεύει παραγωγούς που έχουν διακριθεί στην επικοινωνία της ταυτότητας του προϊόντος τους μέσω του λογότυπου, της ετικέτας και του σχεδιασμού του μπουκαλιού. Επίσης, φέτος στον διαγωνισμό συμμετέχει μια κριτική επιτροπή διεθνούς φήμης δημιουργικών: Hasuike Makio (Ιαπωνία), Ashizawa Keiji (Ιαπωνία), Araki Kosuke (Ιαπωνία), Bret Recor (ΗΠΑ), Anselmo Tumpic (Κροατία), Giulio Iachetti (Ιταλία ), Yeşim Eröktem (Τουρκία), Prompong Hakk (Ταϊλάνδη).

«Το έργο μας δεν τελειώνει με την τελετή απονομής, αλλά συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέσω του συντονισμού προωθητικών ενεργειών μεγάλης κλίμακας, συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις, διοργάνωσης ad hoc εκδηλώσεων που απευθύνονται σε εισαγωγείς, όπως Open Days, καθώς και αφιερωμένα master classes για την προώθηση της κουλτούρας του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στις πιο διάσημες σχολές μαγειρικής στην Ιαπωνία», σχολίασε ο David Fantoni, Γενικός Διευθυντής του Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία.

Οι νικητές του JOOP 2023

BEST OF COUNTRY

BEST OF ARGENTINA
Altos Limpios – Millan S.a

BEST OF CROATIA
Coratina – Z.o. Červar

BEST OF ISRAEL
Heart Notes Blend – Bvs Jerusalemoliveoil

BEST OF ITALY
Cenzino Ogliarola Del Bradano – Azienda Agricola Vincenzo Marvulli

BEST OF GREECE
Ootopia Organic Koroneiki Single Estate Iliokastro – Mb Eleon

BEST OF JORDAN
Maida Arbequina – Al Maida Agricultural

BEST OF PORTUGAL
Gallo Ancestral Extra Virgin Olive Oil – Gallo Worldwide

BEST OF SPAIN
Oro Bailen Picual – Aceites Oro Bailen Galgon 99 Slu

BEST OF TUNISIA
Parcelle 26 1ère Récolte – Parcelle 26 (hdmp)

BEST OF TURKEY
Oliva Malia Memecik – Malia Tarim Ltd

BEST OF USA
Olive Truck – Frantoio – Olive Truck

Special mention:
BEST OF CRETA
Terra Creta Organic Evoo – Melissa – kikuzaka Sa

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Terraliva Fusion – Terraliva (Italy)

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ

Fruttato Intenso – Oleificio Fam Sas (Italy)

Νικητές Joop Design Award 2023:

1. Midnight Picual – Tamir Farm (Israel)

2. Dia Elis – Elis Land (Greece)

3. Château D’estoublon Bouteillan – Sas Domaine D’estoublon (France)

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

REPORTS

Το βραβευμένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Μπεχράκη" σε premium συσκευασία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και άλλους είκοσι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα έχουν...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...