Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δέκα βραβεύσεις στον διεθνή διαγωνισμό AIPO D’ ARGENTO για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Μια διάκριση πολύ υψηλού κύρους, με την κατάκτηση ολόκληρης κατηγορίας από Έλληνα ελαιοπαραγωγό σημειώθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με το νικητήριο ελαιόλαδο και την 1η θέση καθώς και τα 6 Finalisti Premio ελαιόλαδα συνολικά, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων AIPO D’ARGENTO 2022.

Σημειολογικά η ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων, με 1 Gran Goccia D’ Oro και 6 Goccia D’ Oro βραβεία, οδηγούν και δημιουργούν μια απίστευτη και ολοκληρωτική νίκη της Ελλάδας, της Σπάρτης αλλά και των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό παγκόσμιο διαγωνισμό υψηλού κύρους, στη Βερόνα της Ιταλίας.

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση μιας ολόκληρη κατηγορίας στο διεθνή και μεγάλο διαγωνισμό της Ιταλίας, με νικητές αλλά και μοναδικούς φιναλίστ τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα σπάνιο και ιστορικό γεγονός στην διεθνή Ελαιοκομία.

Η 19η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας, από 15 Απριλίου έως 8 Ιουνίου 2022. Ο AIPO D’ARGENTO έχει γίνει εθνικό σημείο αναφοράς στην Ιταλία και ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδου παγκοσμίως.

Διενεργήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και διοργανώνεται από την Διαπεριφερειακή Ένωση Παραγωγών Ελιάς της Βερόνας (Aipo) σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής.

Από το 2011, το πάνελ γευσιγνωσίας του Aipo έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων της Ιταλίας (MIPAAF) για να πιστοποιεί την ποιότητα των παραγόμενων ελαιολάδων, μετά από ακριβή ανάλυση και αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους αποκλειστικά με τη μέθοδο ανάλυσης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Έτσι, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών χαρακτηρίζεται από τεράστια εμπειρία και αξιοπιστία, μεγάλη αυστηρότητα και επαγγελματισμό. Μετά την προκαταρκτική χημική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των κριτών διενεργεί την ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε τέσσερις συνολικά φάσεις, διενεργώντας συνεχείς ελέγχους ποιοτικούς και οργανοληπτικούς έως ότου δημιουργηθεί η τελική βαθμολογία και η κατάταξη των ελαιολάδων.

Για το 2022 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Βερόνα, με εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, πράγμα που δείχνει και το ενδιαφέρον της διεθνούς ελαιοκομίας για το διαγωνισμό αυτό με τις πολύμηνες μεθόδους αξιολόγησης των ελαιολάδων.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση ολόκληρης κατηγορίας του διαγωνισμού, που θεωρείται κάτι το πρωτοφανές, με εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες, που ξεπέρασαν το 95 % από τους αναγνωρισμένους πανελίστες κριτές του MIPAAF (Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων της Ιταλίας) και συγκεκριμένα :

  • Με το σύνολο των νικητών κατηγορίας Spicy Flavored, 2022
  • Με την 1η θέση και το νικητήριο Premio ελαιόλαδο
  • Με 6 ελαιόλαδα Finalisti Premio
  • Με 10 μοναδικές βραβεύσεις συνολικά

Ειδικότερα, οι 10 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου  στην Βερόνα για το 2022 είναι:

TREASURE Blend evoo – 1o CLASSIFICATO 2022

TREASURE Blend evoo  – GRAN Goccia D’ Oro

Το ελαιόλαδο Treasure Blend Evoo αναδείχτηκε το καλύτερο ελαιόλαδο όλου του διαγωνισμού της Ιταλίας για το 2022, στην κατηγορία του.

MAJESTIC Blend evoo – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro

MASTERPIECE Blend evoo – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro

OLEOASTRON Gourmet Evoo – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro

SYLLEKTIKON Gourmet evoo – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro

FLAVORED GOURMET ENIGMA – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro

GEMSTONE Blend evoo – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση μιας ολόκληρη κατηγορίας στο διεθνή και μεγάλο διαγωνισμό της Ιταλίας AIPO D’ARGENTO 2022, με νικητές αλλά και μοναδικούς φιναλίστ τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα σπάνιο και ιστορικό γεγονός στην διεθνή Ελαιοκομία, που δεν έχει ξανασυμβεί.

Παράλληλα οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν και στην κατηγορία των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με τρείς (3) μεγάλες διακρίσεις σε ισάριθμες συμμετοχές τους. Αναλυτικά:

FYLLIKON organic evooGoccia Di Bronzo

AGOURELAIO organic evooGoccia Di Bronzo

PLUS HEALTH GREEN evooGoccia Di Bronzo

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις στη Βερόνα της Ιταλίας, αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με κορυφαία την ανάδειξη του πρωτοεμφανιζόμενου το 2022 ελαιολάδου μας,Treasure blend evoo, ως νικητή κατηγορίας για το 2022.

Αποτελεί δε μεγάλη τιμή και η ανάδειξη 6 ελαιολάδων μας ως τους μεγάλους νικητές και τους finalist στην κατηγορία Spicy Flavored Evoo στο διεθνή και μεγάλο διαγωνισμό της Ιταλίας AIPO D’ARGENTO 2022.

Οι δέκα (10) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στη Βερόνα της Ιταλίας και στον AIPO D’ARGENTO 2022, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 490 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.