Το ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί ζωντανό το επιχειρηματικό πνεύμα του ιδρυτή της από το 1989 και συνεχίζει να αναπτύσσεται από δεκαετία σε δεκαετία και από γενιά σε γενιά. Η αφοσίωση, η πειθαρχία και η αγάπη μας για την παραγωγή σταθερά υψηλής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου επισφραγίζονται με τις συνεχείς συμμετοχές μας σε διεθνείς διαγωνισμούς αναπτύσσοντας την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητά μας. Το ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος έχει κατακτήσει την 1η θέση στην Ελλάδα ενώ βρίσκεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως σύμφωνα με την κατάταξη του EVOO WORLD RANKING έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς σε συνεργασία με τους ελαιοπαραγωγούς της Ηλείας και έχει καταφέρει να αναδείξει το Ηλειακό ελαιόλαδο σε ένα από τα καλύτερα υψηλής διατροφικής αξίας της Μεσογείου. Επίσης, αυτές οι διακρίσεις επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα ως ελαιοκομική χώρα να πρωταγωνιστεί στα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα του κόσμου.
Η Ελλάδα αξίζει, και εμείς το αποδεικνύουμε
Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Με γνώμονα την κομβική σημασία του ελαιολάδου για την ελληνική αγροτική παραγωγή, στόχος μας είναι η εταιρεία μας να αντιπροσωπεύει το υψηλότερης ποιότητας ελαιόλαδο και να δίνει σε αυτό το ευγενές προϊόν την υπεραξία που πραγματικά αξίζει. Δεσμευόμαστε λοιπόν να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την παροχή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και να δίνουμε επιλογές τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές πάντα με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην φετινή δύσκολη ελαιοκομική χρονιά που μοιάζει να είναι καταλυτική για τις εξελίξεις στον κλάδο του ελαιόλαδου. Μετά από χρόνια περιορισμένου γενικά εύρους τιμών διεθνώς, η αξία του προϊόντος έχει τώρα εκτοξευθεί. Η κλιματική αλλαγή που πλέον παρατηρείται στο μέχρι τώρα ιδανικό μεσογειακό κλίμα για την ελαιοκαλλιέργεια, έχει επηρεάσει δραματικά όλα όσα τελικά θεωρούμε δεδομένα. Οι κακές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τους παγετούς σε όλη την Ευρώπη το Μάρτιο προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στα άνθη της ελιάς και αργότερα στην παραγωγή έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωσή της κατά 40%. Έτσι η αυξανόμενη ζήτηση για ελαιόλαδο συμπίπτει με τη μειωμένη προσφορά οδηγώντας στην αύξηση της τιμής του. Από τη μεριά τους οι παραγωγοί πεπεισμένοι ότι οι τιμές θα αυξηθούν περισσότερο, είναι και αυτοί διστακτικοί να πουλήσουν, καθιστώντας την εμπορία ελαιόλαδου δύσκολη. Σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης οι εμπορικές πράξεις έχουν περιοριστεί σημαντικά. «Κατά τη γνώμη μου, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, όλα τα ελαιοτριβεία της χώρας να ξεκινήσουν να πειραματίζονται με βιοδυναμικές και αναγεννητικές μεθόδους καλλιέργειας για την αντιμετώπιση επαναλαμβανόμενων προβλημάτων που μας ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι είναι ηθική επιταγή για τις μελλοντικές ποιοτικές παραγωγές να βελτιώνουμε διαρκώς τους εαυτούς μας για να είμαστε οικολογικά βιώσιμοι».