Η ετικέτα αυτή είχε εντυπωσιάσει τους κριτές και στον περσινό διαγωνισμό, εξασφαλίζοντας και τότε χρυσό μετάλλιο.
Η ιδιαίτερη και σπάνια ποικιλία Χωραΐτικη χαρακτηρίζεται από τον υψηλό αριθμό σε πολυφαινόλες (το ελαιόλαδο Cultura φέρει Ισχυρισμό Υγείας) και την ιδιαίτερη φρουτώδη και πικάντικη γεύση.
Η ποικιλία αυτή απαντά αποκλειστικά στην ορεινή Αρκαδία εκεί όπου βρίσκεται η οικογενειακή εκμετάλλευση, το Κτήμα Όγκιον.
«Μέσω της προστασίας της βιοποικιλότητας και του τοπικού οικοσυστήματος, παράγουμε ένα ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής από άνυδρα ελαιόδεντρα, έπειτα από προσεκτική διαλογή των καρπών με το χέρι. Καλλιεργούμε με βιολογικές μεθόδους και χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ελαιοποίησης και τυποποίησης.
Ακολουθώντας τον δύσκολο αυτόν δρόμο συνέπειας στην υψηλή ποιότητα αλλά και σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον και κληρονομιά, για μια μικρή, ανεξάρτητη και οικογενειακή εταιρία όπως η Cultura, οι συνεχείς βραβεύσεις επιβεβαιώνουν πως ο δρόμος αυτός είναι ο σωστός» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.