Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τρεις δράσεις προώθησης του ελαιοκομικού κλάδου θα πραγματοποιήσει η ΦΙΛΑΙΟΣ

Την προσεχή πραγματοποίηση τριών δράσεων (Omfakion Olive Oil Trophy, Table Olive Trophy, Amphoreas Trophy) ανακοίνωσε η Επιστημονική, μη κερδοσκοπική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ». Στόχος των εν λόγω εκδηλώσεων είναι η ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα και η προβολή των προϊόντων του

Σύμφωνα με της σχετική ανακοίνωση της ΦΙΛΑΙΟΣ οι διαγωνισμοί αυτοί απευθύνονται σε τυποποιητικές, εμπορικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Διαγωνισμός ποιότητας EVOO ελαιολάδων OMFAKION

Ο Omfakion αποτελεί κατά την «ΦΙΛΑΙΟΣ» τον μοναδικό παγκόσμιο διαγωνισμό ποιότητας εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων νέας σοδειάς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΦΙΛΑΙΟΣ ο διεθνής διαγωνισμός Omfakion, ανταμείβει την αριστεία στον τομέα του ελαιολάδου, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση και την ικανότητα των παραγωγών που παράγουν extra virgin ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας και αποτελεί μια πρόκληση για συμμετοχές και ανάδειξη των καλύτερων φρέσκων – πρωτόλαδων αγουρέλαιων (άμεσης συλλογής και τυποποίησης) που θα αναμετρηθούν για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, την έντονα φρουτώδη γεύση τους από αρώματα του φρεσκοκομμένου άγουρου πράσινου ελαιόκαρπου, το έντονα πικρό και πικάντικο, με τις μυρωδιές της φύσης, τα πολύπλοκα αρώματα, όπως αρμόζει στον μοναδικό και πολύτιμο χυμό της ελιάς. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν το αγουρέλαιο «Ομφάκιο ή ωμοτριβές» και έτσι ο Διαγωνισμός μας των Extra Virgin Olive Oils ονομάζεται  “ΟΜΦΑΚΙΟΝ EVOO TROPHY”.

Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλουν αίτηση ως και την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 με την τελετή απονομής βραβείων να είναι προγραμματισμένη για τις 15 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο της FOOD & DRINKS Expo by Detrop, (Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

Table Olives Trophy

Ο διαγωνισμός Table Olives Trophy φέρνει στο προσκήνιο την επιτραπέζια ελιά. Στα πλαίσια του διαγωνισμού εμπειροι γευσιγνώστες αξιολογούν την κάθε ελιά και την κατατάσσουν στις αντίστοιχες κατηγορίες – μια διαδικασία η οποία ανέδειξε τους νικητές του διαγωνισμού.

Η προθεσμία συμμετοχών – υποβολής Αίτησης είναι η Δευτέρα 03 Νοεμβρίου 2025 και η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15  Νοεμβρίου 2025 στον εκθεσιακό χώρο της FOOD & DRINKS Expo by Detrop, (Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

Amphoreas Trophy

Στόχος του διαγωνισμού Amphoreas Trophy είναι αφενός η προβολή και η ανάδειξη της συσκευασίας και γενικότερα της εικόνας και της παρουσίασης του επώνυμου τυποποιημένου ελαιολάδου όλων των κατηγοριών, ως σημαντικό μέρος της εμπορικής δραστηριότητας και της γενικότερης εξωστρέφειας του τομέα και αφετέρου, η επιβράβευση των επιχειρήσεων που πρωτοστατούν στην προσπάθεια για την κυκλοφορία των προϊόντων τους κατά τρόπο ελεγχόμενο και ελέγξιμο (επώνυμα προϊόντα) αλλά ταυτόχρονα καινοτόμο, λειτουργικό, ελκυστικό και κατ’ επέκταση αναγνωρίσιμο από το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό (συσκευασία, επισήμανση, συνολική παρουσία).

Ο διαγωνισμός διεξάγεται στη βάση τεσσάρων (4) κριτηρίων αξιολόγησης:

α) περιέκτης (φιάλη, δοχείο, κλπ.).

β) ετικέτα (συμπεριλαμβανομένου του λογοτύπου).

γ) συνολική παρουσίαση (ονοματολογία, φιάλη, σχεδιασμός, σύλληψη ιδέας).

δ) καινοτομία – λειτουργικότητα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ» έχουν όλες οι επιχειρήσεις τυποποίησης ή/και εμπορίας ελαιολάδου, ανεξαρτήτως μεγέθους/είδους/υλικού περιέκτη.

Η προθεσμία συμμετοχών – υποβολής Αίτησης είναι η Δευτέρα 03 Νοεμβρίου 2025 και η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15  Νοεμβρίου 2025 στον εκθεσιακό χώρο της FOOD & DRINKS Expo by Detrop, (Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με σημαντικές διαπιστώσεις, συμπεράσματα αλλά και προτάσεις, ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας ελιάς – ΦΙΛΑΙΟΣ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/11/2025...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα Ημερίδα ενημέρωσης των καταναλωτών αλλά και των λοιπών εμπλεκόμενων στην ελαιοκαλλιέργεια, την μεταποίηση, την τυποποίηση και εξαγωγή των ελαιοκομικών προϊόντων, διοργανώνεται...

REPORTS

Υπό το μήνυμα «Excellence is in our Nature» η GAEA γιόρτασε τα 30 χρόνια παρουσίας της στο χώρο τους ελαιολάδου την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου...

Food Insider

Η Κρήτη, με την πλούσια ελαιοκομική της παράδοση, συνεχίζει να εμπνέει και να δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζουν διεθνώς. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...