Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Styliana Amazona EVOO από Μεγαρείτικη στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός

Iσορροπηµένη, αρµονική και γλυκιά γεύση, πληθωρικό στόµα και πλούσια µύτη χαρακτηρίζουν το εξαιρετικό παρθένο µονοποικιλιακό -από Μεγαρείτικη ποικιλία- ελαιόλαδο Amazona, δηµιουργία του Γιώργου Κιοσσέ και της Μαρίας Μαρτινάκη.

Πρόκειται για ένα προϊόν πιστοποιηµένης βιολογικής καλλιέργειας από ιδιόκτητους ελαιώνες στην Ποτίδαια Χαλκιδικής. Εκεί καλλιεργούνται 6.000 δέντρα από διάφορες ποικιλίες ελιάς, κυρίως Μεγαρείτικη και Arbequina, µε την ετικέτα Amazona να διατίθεται και ως µονοποικιλιακή Arbequina καθώς και ως «Special Blend». Βασικός εξαγωγικός προορισµός είναι η Γερµανία, ενώ έχει καταφέρει να τοποθετηθεί στα ράφια επιλεγµένων καταστηµάτων λιανικής, σε πολυτελή ξενοδοχεία και βραβευµένα εστιατόρια της Χαλκιδικής.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.