Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Petalas EVOO από Κορωνέικη στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός

Ισχυρό φρούτο, πλούσια γεύση και υψηλή διατροφική αξία χαρακτηρίζουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Petalas, που παράγεται στο Αµάρι Κρήτης µε την ιστορία του να χάνεται πριν το 1920 και να φτάνει στον παππού των σηµερινών ιδιοκτητών Νικήστρατο Καναβά, πεταλά στο επάγγελµα και δηµιουργό των οικογενειακών ελαιώνων.

Από την καλλιέργεια µέχρι και τη συσκευασία η φροντίδα για την παραγωγή του τελικού προϊόντος είναι συνεχής συνδυάζοντας τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας όπως κληρονοµήθηκε από τους προγόνους µε σύγχρονες µεθόδους και απόλυτο σεβασµό στο περιβάλλον. Σηµειώνεται ότι το Petalas EVOO κατέκτησε φέτος Ασηµένιο Μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισµό ποιότητας ελαιολάδου στο Λονδίνο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.