Η συγκοµιδή ξεκινά τέλη Οκτωβρίου, όταν οι ελιές είναι ακόµα πράσινες και η πολυφαινολική περιεκτικότητα εξακολουθεί να είναι υψηλή, και η διαδικασία που ακολουθείται περιλαµβάνει κρύα εκχύλιση µε τη θερµοκρασία να διατηρείται κάτω από τους 26οC. ∆ηµιουργός η οικογένεια Λιάκρη, που επίσης οργάνωσε εντός του οικισµού της Πάργας το πολυβραβευµένο Μουσείο Paragaea Old Olive – Oil Factory, αφού αγόρασε και αναστήλωσε το παλαιότερο µηχανοκίνητο ελαιοτριβείο της πόλης. Έτσι δηµιούργησε έναν σύγχρονο χώρο, όπου πραγµατοποιούνται και γευσιγνωσίες ελαιολάδων αλλά και κρασιών αναδεικνύοντας τη γαστρονοµία και συνδέοντάς τη µε τον πολιτισµό και τον τουρισµό. Σηµειώνεται ότι εκτός από τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, η γκάµα της Paragaea περιλαµβάνει αρωµατισµένα ελαιόλαδα, σάλτσες µε βάση το ελαιόλαδο και πάστα ελιάς.
