Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συνεχίζεται η αναγνώριση για το ελαιόλαδο EFKRATO

Η αναγνώριση της προσπάθειας του Ανδρέα και του Εμμανουήλ να παράξουν την ιδανική μορφή του ίδιου ελαιολάδου με το οποίο μεγάλωσαν, συνεχίστηκε στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου του Λονδίνου, καθώς και στο διαγωνισμό BEST OLIVE OILS Greece, με δυο ακόμη χρυσά μετάλλια.

Ανακαλύψτε ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Κρητική ποικιλία Τσουνάτη, το οποίο προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό γαστρονομικής απόλαυσης και θρεπτικής αξίας (Health Claim EU 432/2012) παραγόμενο με βιώσιμο τρόπο.

Ο ιδανικός συνδυασμός παραγόντων όπως η γεωγραφική θέση, ο πολιτιστικός πλούτος της Κρήτης, το κλίμα αλλά και η φροντίδα των παραγωγών, συμπυκνώνεται στην ετικέτα και το όνομα EFKRATO. Αυτή η αρχαία ελληνική λέξη («Εύκρατο») αποτελείται από τα συστατικά «ε» + «κεράννυμι» όπου το δεύτερο σημαίνει “ανακατεύω”, “συνδυάζω”, “ρυθμίζω τη θερμοκρασία” και το «ε» δηλώνει την καλή ιδιότητα του άλλου συνθετικού.

Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό στοιχείο όχι μόνο της φημισμένης Κρητικής Διατροφής, την ιδανική ίσως μορφή της Μεσογειακής διατροφής, αλλά και της πολιτιστικής ταυτότητας της Κρήτης. Κάθε σταγόνα EFKRATO αντιπροσωπεύει επάξια αυτόν τον πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο.

To EFKRATO συμμετέχει στο δίκτυο MD.net. υποστηρίζοντας την Μεσογειακή Διατροφή η οποία θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization), ως μία από τις πιο υγιεινές, και από τον Οργανισμό Γεωργίας και Τροφίμων (Food and Agriculture Organization) ως μία από τις πιο βιώσιμες.

Ακολουθήστε το EFKRATO στο instagram: www.instagram.com/efkrato

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.