Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στις 12 Δεκεμβρίου τα EVOO IN GASTRONOMY Honour Awards στην Αθήνα

Μια νέα δράση, τα EVOO IN GASTRONOMY, Honour Awards, θεσπίζει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ με στόχο την επιβράβευση των εστιατορίων, τα οποία προβάλλουν τις διαφορετικές ποικιλίες και προάγουν γενικότερα την κουλτούρα του ελαιολάδου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού του θεσμού ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ, της φετινής ελαιοκομικής περιόδου 2023/24, η ΦΙΛΑΙΟΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία να τιμήσει τα εστιατόρια εκείνα που συστηματικά εργάζονται προς την κατεύθυνση προβολής και ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, μέσα από τις εξειδικευμένες λίστες ή την ποικιλία των εμφιαλωμένων ελαιολάδων των εστιατορίων τους.

Κάθε εστιατόριο θα λάβει την τιμητική διάκριση της ΦΙΛΑΙΟΣ ως αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλει προκειμένου τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα του τόπου μας να αποκτήσουν τη θέση που αρμόζει στο χώρο της γαστρονομίας.

Τα εστιατόρια τα οποία διαθέτουν εξειδικευμένη λίστα εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, ή προσφέρουν ποικιλία εμφιαλωμένων ελαιολάδων, μπορούν να στείλουν συμμετοχή στη δράση μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2023, στο email info@filaios.org ή στο τηλέφωνο 2103238092. Η συμμετοχή των εστιατορίων είναι δωρεάν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονομής των διακρίσεων, οι εκπρόσωποι των εστιατορίων και οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικά πρωτόλαδα της νέας ελαιοκομικής περιόδου, τα οποία θα εκθέτουν οι παραγωγοί τους.

Η τελετή απονομής των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο ιστορικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας 48 και Σίνα, 105 62, Αθήνα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΙΛΑΙΟΣ

Η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ», Σωματείο μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1998 από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, προερχόμενοι από τον ελαιουργικό τομέα, την επιστημονική και γαστρονομική κοινότητα.

Στους βασικούς στόχους της ΦΙΛΑΙΟΣ (www.filaios.org) περιλαμβάνεται η ανάδειξη του ελαιολάδου και των άλλων προϊόντων της ελιάς ως εθνικών προϊόντων, η αναγνώριση της διατροφικής τους αξίας και της συμβολής τους στην υγιεινή διατροφή, η προβολή του ιστορικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού τους χαρακτήρα, καθώς και η προώθησή τους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθυστερεί λόγω της τεχνητής «µείωσης» της ζήτησης η αναγκαία αποδέσµευση των ελληνικών αποθεµάτων ελαιολάδου, µε την ισπανική πρακτική υποεκτίµησης αξίας της σοδειάς να αποκτά...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου η πρώτη δράση υποδοχής και ενημέρωσης των 30 διεθνών κριτών του διαγωνισμού «Athena International Olive Oil Competition», ο οποίος...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις για τον Athena International Olive Oil Competition 2025 (ATHENA IOOC), τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που πραγματοποιείται στην...

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...