Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σκουτάρι σημαίνει ασπίδα, ό,τι είναι για την υγεία το υψηλά φαινολικό ελαιόλαδο

Ασπίδα που προστατεύει την υγεία, όπως εκείνη που προστάτευε τον ερωτευµένο Ερωτόκριτο στις µάχες για την αγαπηµένη του, γίνεται η καθηµερινή κατανάλωση του EVOO «Σκουτάρι».

Με τις αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων να μετατρέπονται σε πολύτιμη εμπειρία και την αγάπη για τη φύση να τους ωθεί στην αναζήτηση πιο εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας, την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και τη διασφάλιση της αειφορίας, ο Ανάργυρος Βάρδας και η Μαρία Σγουρού  έβαλαν πριν αρκετά χρόνια πλώρη για το ταξίδι τους στον μαγικό κόσμο του ελαιολάδου. Ανέλαβαν τους οικογενειακούς ελαιώνες και έβαλαν στόχο να παράξουν ένα ελαιόλαδο που θα ξεχώριζε όχι μόνο για τη γεύση και τα αρώματά του, αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Έτσι, το 2020 γεννήθηκε το «Σκουτάρι». Ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλίας Κορωνέικης, πρώιμης συγκομιδής, πλούσιο σε πολυφαινόλες. Παράγεται στο σύγχρονο ελαιουργείο της οικογένειας Κοκολάκη, που υποστηρίζει με ζήλο την προσπάθεια των παραγωγών αναβαθμίζοντας συνεχώς τον εξοπλισμό του, σε συνεργασία με το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης και την Oliverse που είναι υπεύθυνοι για τον αυστηρό έλεγχο ποιότητας, αποκλειστικά από τους επισκέψιμους ελαιώνες της οικογένειας Βάρδα. Διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα, σε επιλεγμένα καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ολλανδία, αποτελώντας συνώνυμο της ποιότητας, αφού στο σύντομο αυτό διάστημα έχει αποσπάσει 48 διακρίσεις από καταξιωμένους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Ανάμεσά τους, το Βραβείο Reddot για την προσεγμένη συσκευασία αλλά και η Χρυσή Ελαία από τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό, που το ανακήρυξε το Καλύτερο Βιολογικό Ελαιόλαδο της Κρήτης για το 2023.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

REPORTS

Το βραβευμένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Μπεχράκη" σε premium συσκευασία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και άλλους είκοσι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα έχουν...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...