Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πλατινένιο βραβείο για το λάδι βιώσας στον Διεθνή Διαγωνισμό Τροφίμων στο Ντουμπάι (DITA 2023)

Έπειτα από μια δύσκολη ελαιοκομική περίοδο και παρά τη δυναμική της αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα από την Ελλάδα, το λάδι βιώσας κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευτεί για τη γεύση του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το βιολογικό ελαιόλαδο υψηλών πολυφαινολών λάδι βιώσας (Ladi Biosas), που παράγεται στο Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας, άγγιξε το απόλυτο στις βαθμολογίες του διεθνούς πάνελ γευσιγνωστών ελαιολάδου (panel leaders) στον Διεθνή Διαγωνισμό Τροφίμων που διεξήχθει στο Ντουμπάι, όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 21 Απριλίου. Ξεπερνώντας τις χρυσές βραβεύσεις, κατέληξε στην υψηλότερη δυνατή ποιοτική διάκριση, που είναι το Πλατινένιο βραβείο.

Το Ντουμπάι, πλέον, πέρα από τον υψηλότερο ουρανοξύστη (Burj Khalifa) -με 124 ορόφους-, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο -70,5 εκατ. διεθνείς επιβάτες πέρυσι- διαθέτει στην αγορά του και το υψηλότερα βραβευμένο ελαιόλαδο με ελληνική καταγωγή (Ladi Biosas).

Η πορεία προς την κορυφή, όμως, δεν είναι απρόσωπη, αλλά αποτυπώνεται σε ανθρώπους από την Ελλάδα, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ελβετία και την Ιταλία, που ενίσχυσαν την ομάδα ελαιοσυγκομιδής του λάδι βιώσας τον Νοέμβριο του 2022. Όρος εκ των ων ουκ άνευ για το βέλτιστο ποιοτικό αποτέλεσμα, ενώ, με δεδομένες τις ιδιαίτερες δυσκολίες σ’ όλα τα στάδια παραγωγής της ελαιοκομικής περιόδου που παρήλθε (2022-2023), καθιστούν το γεγονός αυτό ρωγμή στον χρόνο.

Διανύοντας τον 12 χρόνο πορείας, το λάδι βιώσας με την εμπειρία των βραβεύσεων του Λος Άντζελες, της Νέας Υόρκης, του Καναδά και του Άμστερνταμ αλλάζει, πλέον, ήπειρο με αρωγούς πάντα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέρνας Μεσσηνίας, αλλά, βέβαια, χωρίς την προσωπικότητα του χημικού Νικόλα Κουτσούκου (Σχολείο ελιάς και ελαιολάδου Καλαμάτας kaloos.com) δύσκολα θα επικυρωνόταν η ιδιαιτερότητά μας με βραβεύσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

REPORTS

Το βραβευμένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Μπεχράκη" σε premium συσκευασία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και άλλους είκοσι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα έχουν...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...