Ένα βιολογικό, µονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο Αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας από Χονδρολιά Χαλκιδικής είναι το Thallon. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο που δηµιουργήθηκε για όσους επιθυµούν να συνδυάσουν τη γαστρονοµία µε την υγιεινή ζωή, καθώς διαθέτει και ισχυρισµό υγείας σύµφωνα µε τον Κανονισµό 432/2012 λόγω της υψηλής συγκέντρωσης πολυφαινόλων και βιταµίνης Ε.
Συγκεκριµένα, εµφανίζει υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, που διαθέτουν βιολογική δράση και σε αυτές, σύµφωνα µε επιστηµονικές µελέτες, έχουν αποδοθεί αντιφλεγµονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.
Η παραγωγή του Thallon ξεκινάει από τη βασισµένη σε πιστοποιηµένα βιολογικά πρότυπα καλλιέργεια των ελαιώνων των αδελφών ∆ηµήτρη και ο Ανδρέα Τσικούρη από την Ορµύλια Χαλκιδικής, γνωστών µουσικών στη φιλόµουση κοινότητα της Θεσσαλονίκης.
Η συγκοµιδή ξεκινά στα µέσα Σεπτεµβρίου και µαζεύονται µε τα χέρια µέσα σε διάτρητα τελάρα και εντός 24ώρου, µεταφέρονται για ελαιοποίηση σε οικολογικό ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης, ακολουθώντας διαδικασίες που εφαρµόζονται µε υποδειγµατικό και σχολαστικό τρόπο, µε σκοπό την παραγωγή Αγουρέλαιου υψηλής ποιότητας. Στη συνέχεια, µεταφέρεται και αποθηκεύεται σε ειδικές INOX δεξαµενές διπλού τοιχώµατος και αζώτου. Έτσι παραµένει σε σταθερή χαµηλή θερµοκρασία (15°C µε 18°C) βαθµούς, µε απουσία οξυγόνου, φωτός και υγρασίας µέχρι την τυποποίηση. Το αποτέλεσµα είναι ένα υψηλής ποιότητας Αγουρέλαιο µε φρουτώδη γεύση και µε αρωµατικές νότες από γρασίδι, χόρτα, πιπέρι, ντοµάτα και ισορροπηµένο το πικρό µε το πικάντικο.