Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αγουρέλαιο εξαίρετης ποιότητας από την Χαλκιδική

Γαστρονομία και υγιεινή ζωή με βάση την πράσινη ελιά Χαλκιδικής.

Ένα βιολογικό, µονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο Αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας από Χονδρολιά Χαλκιδικής είναι το Thallon. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο που δηµιουργήθηκε για όσους επιθυµούν να συνδυάσουν τη γαστρονοµία µε την υγιεινή ζωή, καθώς διαθέτει και ισχυρισµό υγείας σύµφωνα µε τον Κανονισµό 432/2012 λόγω της υψηλής συγκέντρωσης πολυφαινόλων και βιταµίνης Ε.

Συγκεκριµένα, εµφανίζει  υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, που διαθέτουν βιολογική δράση και σε αυτές, σύµφωνα µε επιστηµονικές µελέτες, έχουν αποδοθεί αντιφλεγµονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

 

Η παραγωγή του Thallon ξεκινάει από τη βασισµένη σε πιστοποιηµένα βιολογικά πρότυπα καλλιέργεια των ελαιώνων των αδελφών ∆ηµήτρη και ο Ανδρέα Τσικούρη από την Ορµύλια Χαλκιδικής, γνωστών µουσικών στη φιλόµουση κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Η συγκοµιδή ξεκινά στα µέσα Σεπτεµβρίου και µαζεύονται µε τα χέρια µέσα σε διάτρητα τελάρα και εντός 24ώρου, µεταφέρονται για ελαιοποίηση σε οικολογικό ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης, ακολουθώντας διαδικασίες που εφαρµόζονται µε υποδειγµατικό και σχολαστικό τρόπο, µε σκοπό την παραγωγή Αγουρέλαιου υψηλής ποιότητας. Στη συνέχεια, µεταφέρεται και αποθηκεύεται σε ειδικές INOX δεξαµενές διπλού τοιχώµατος και αζώτου. Έτσι παραµένει σε σταθερή χαµηλή θερµοκρασία (15°C µε 18°C) βαθµούς, µε απουσία οξυγόνου, φωτός και υγρασίας µέχρι την τυποποίηση. Το αποτέλεσµα είναι ένα υψηλής ποιότητας Αγουρέλαιο µε φρουτώδη γεύση και µε αρωµατικές νότες από γρασίδι, χόρτα, πιπέρι, ντοµάτα και ισορροπηµένο το πικρό µε το πικάντικο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.