Παράγεται από ελαιόδεντρα ποικιλίας Κορωνέικη στη Ρόδο με ιδιαίτερη φροντίδα σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Η συγκομιδή γίνεται στις αρχές Νοεμβρίου και η ελαιοποίηση γίνεται την ίδια μέρα με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Ο πλούτος της Ρόδου περνάει μέσα από τον ελαιώνα της δια χειρός της οικογένειας Πάσσαλη
Φρουτώδης χαρακτήρας και ντελικάτη γεύση με πολύ καλές ισορροπίες πικρού και πικάντικου χαρακτηρίζουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Alexandros Olive Grove.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Τον δρόμο προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια προς τις υπηρεσίες της ΕΕ παίρνει ο φάκελος για τον χαρακτηρισμό της...
REPORTS
Η ισπανική εταιρεία La Española δίνει μια μεσογειακή πινελιά στο γνωστό σε όλους μας γουκαμόλε με το Olimole, ένα καινοτόμο προϊόν που παρασκευάζεται από...
REPORTS
Το πρώτο ελαιόλαδο παγκοσμίως που εμφιαλώνεται σε χάρτινη φιάλη έκανε το ντεμπούτο του στην στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, SIAL 2024, στο Παρίσι,...
REPORTS
Κρητική γη, ένας τόπος µε πλούσια ιστορία και παράδοση, έχει αναδείξει στο πέρασµα των αιώνων προϊόντα µοναδικής ποιότητας. Ένα από αυτά είναι αναµφίβολα το...
Διαβάστε επίσης
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...
REPORTS
Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...
REPORTS
Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...
REPORTS
Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.