Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οικογενειακή παράδοση αιώνων στα Μεσόγεια Αττικής

Μια παραδοσιακά οικογενειακή, µεταποιητική επιχείρηση µε ισχυρή παράδοση, σύγχρονη τεχνολογία και εγκαταστάσεις, που έχει σαν στόχο να συµβάλλει στην παραγωγή ελαιολάδου µε εξαιρετικά ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στηριζόµενη στην άµεση και ορθολογική επεξεργασία του ελαιοκάρπου και τη διαφύλαξη των ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου, είναι οι Μεσογειακοί Ελαιώνες.

∆ραστηριοποιείται στο χώρο της ελαιουργίας εδώ και πέντε γενεές, από το 1876.

Το 2008 επέκτεινε τις δραστηριότητές της, µπαίνοντας στο χώρο της τυποποίησης αποκλειστικά και µόνο εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Το EVOO «Μέση Γαία» και «Μέση Γαία – Bio» είναι ένας συνδυασµός γεύσεων, της Κορωνέικης ποικιλίας εµπλουτισµένης κατά 20% περίπου µε την ποικιλία Κλωνάρα (ισχύει µόνο για το συµβατικό).

Verus Hellenic Premium Monovarietal

Τα «Verus Hellenic Premium Monovarietal» είναι µία σειρά από τέσσερα µονοποικιλιακά EVOO, από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος, µε πολύ χαµηλές οξύτητες και πλούσια αρώµατα. Οι ποικιλίες είναι:

  1. i) Κλωνάρα. Συναντάται µόνο στην περιοχή των Μεσογείων Αττικής. Ούτε καν στην υπόλοιπη Αττική. Μπορεί να διεκδικεί και τον τίτλο της πιο σπάνιας ελληνικής ποικιλίας. Με κύρια αρώµατα το µήλο, την αγκινάρα και τα φρούτα του δάσους µε ήπια πικρή γεύση και µέτρια πικάντικη αίσθηση.
  2. ii) Μαρώνειας. Πρόκειται για τη φηµισµένη ποικιλία του Έβρου, µε τα πολύ έντονα φρουτώδη αρώµατα από εξωτικά φρούτα στο στόµα και αρώµατα λουλουδιών του αγρού, γευστικό και βελούδινο.

iii) Μανάκι. Η γνωστή και σταθερή αξία της Αργολικής γης, µε την ιδιαίτερη γλυκιά και πλούσια γεύση και ήπια υφή, µε αρώµατα µπανάνας και πράσινου αµυγδάλου.

iv)Κορωνέικη. Τα ελαιόλαδα Verus HPM Koroneiki γεµίζονται µε ένα χαρµάνι επιλεγµένων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, αυτής της ποικιλίας, από τις περιοχές της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αττικής, δίνοντας ένα µοναδικό αποτέλεσµα. Φρουτώδες αρωµατικό λάδι µε αρώµατα αγκινάρας, χόρτου,ξηρών καρπώνκαι ντοµάτας έχει µεσαία πικρή γεύση και πικάντικη αίσθηση.

Πολλαπλές διακρίσεις

Η εταιρεία έχει διακριθεί επανειληµµένως σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισµούς ποιότητας και είναι πιστοποιηµένη για το σύστηµα διαχείρισης καιασφάλειας τροφίµων από την tüv Hellas µε ISO 22000:2018 και από τη ∆ΗΩ για συσκευασία, αποθήκευση και εµπορία βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.