Connect with us

Αναζήτηση

Food Insider

Νέο προϊόν ελιάς Καλαμών χαμηλής αλατότητας ετοιμάζει ο ΑΕΣ Στέρνας

Στην παραγωγή ενός νέου προϊόντας ελιάς Καλαμών χαμηλής αλατότητας με υποκατάσταση του αλατιού κατά 50% από χλωριούχο κάλιο ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέρνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του, Σταύρος Αδαμόπουλος, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου LowSaltOlives. H εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας την Κυριακή 27 Απριλίου.

Την εκδήλωση με τίτλο «Παραγωγή νέου προϊόντος φυσικής μαύρης ελιάς ποικιλίας Καλαμών μειωμένης αλατότητας», προλόγισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του συντονιστή φορέα foodstandard Α.Ε., Στέλιος Δρυς, ο οποίος στάθηκε στην σπουδαιότητα του προγράμματος για όλους τους εμπλεκομένους.

Ο καθηγητής του τμήματος Επιστήμης, Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γ.Π.Α. κύριος Ευστάθιος Ζ. Πανάγου, κάνοντας την παρουσίαση των σημαντικών αποτελεσμάτων του έργου,  αναφέρθηκε στις ενέργειες που ακολούθησαν, προκειμένου το LowSaltOlives από ιδέα, να γίνει πράξη. Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συμμετέχοντες καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αυτών, ολοκλήρωσε  την όμορφη εκδήλωση.

Με σεβασμό προς την αγορά και τους καταναλωτές, το συγκεκριμένο έργο εξ’ αρχής υπηρέτησε την προσπάθεια για τη δημιουργία πιο υγιεινών και ισορροπημένων διατροφικών επιλογών, χωρίς θυσία της γεύσης και της διατροφικής αξίας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου η πρώτη δράση υποδοχής και ενημέρωσης των 30 διεθνών κριτών του διαγωνισμού «Athena International Olive Oil Competition», ο οποίος...

Food Insider

Την διάκριση Platinum απέσπασε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Berlin Gooa το εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο «Amazona» της Styliana Platinum Olive Oil.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις για τον Athena International Olive Oil Competition 2025 (ATHENA IOOC), τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που πραγματοποιείται στην...

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...