Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συνεργασία Μykonos Olive Oil Tasting – Elaia Zait με φόντο την απόλαυση του ελαιολάδου

Μία ελληνική εταιρία (Mykonos Olive Oil Tasting) και μία ισπανική (Elaia Zait) ενώνουν τις δυνάμεις τους και προωθούν στην ελληνική αγορά προϊόντα που δίνουν πρόσθετες διαστάσεις στην απόλαυση του ελαιολάδου.

Χώρες με μεγάλη παράδοση στην κουλτούρα του ελαιολάδου, η Ελλάδα και η Ισπανία, έρχονται πιο κοντά μέσα από την συμφωνία των δύο αυτών εταιρειών, η οποία αναβαθμίζει την αισθητική στην γευσιγνωσία του προϊόντος.

Η Mykonos Olive Oil Tasting είναι μία επιχείρηση που ασχολείται με την εκπαίδευση στον τομέα του ελαιολάδου, παρέχοντας συμβουλές σε παραγωγούς, ελαιοτριβεία, καταναλωτές, και σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού⋅ στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει συχνά σεμινάρια γευσιγνωσίας, γαστρονομίας και μεσογειακής διατροφής.

Η Elaia Zait δραστηριοποιείται στην παρασκευή και την ανάπτυξη στοιχείων που τονώνουν την αισθητική στην κατανάλωση ελαιολάδου⋅ επιπλέον, ασχολείται με τις πωλήσεις διαφόρων τύπων σκευών, οι φόρμες των οποίων «προετοιμάζουν» ιδανικά την  γευστική εμπειρία των καταναλωτών.

Αυτή η σύμπραξη αποδεικνύει ότι εκπρόσωποι από χώρες που αποτελούν ανταγωνιστικά μεγέθη του κλάδου, μπορούν ενίοτε να δημιουργούν σχήματα συνεργασίας, από τα οποία προκύπτει κέρδος για την αξία του ελαιολάδου και τον τουρισμό.

Παρατίθεται παρακάτω η επισημοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Elaia Zait και Mykonos Olive Oil Tasting:

Η ισπανική εταιρεία Elaia Zait, παγκόσμιος ηγέτης στο σχεδιασμό και την εμπορία ειδικών ποτηριών για τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και η ελληνική εταιρεία Mykonos Olive Oil Tasting, με επικεφαλής την Αννίτα Ζάχου, έκλεισαν συνεργασία για τη διανομή των προϊόντων της  ισπανικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Η Mykonos Olive Oil Tasting είναι μια σημαντική εταιρεία στην Ελλάδα σε θέματα όπως η εκπαίδευση, ο ελαιοτουρισμός και η προώθηση του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε ελληνικό και κυρίως ξένο κοινό. Επιπλέον, η Αννίτα Ζάχου αποτελεί σημείο αναφοράς ως δοκιμάστρια και εκπαιδεύτρια ελαιολάδου βοηθώντας τους παραγωγούς να βελτιώσουν την ποιότητα του ελαιολάδου τους και συμμετέχοντας ως κριτής σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Και οι δύο εταιρείες θεωρούν ενδιαφέρον να φέρουν τα προϊόντα Elaia Zait πιο κοντά στους Έλληνες εραστές του ελαιολάδου. Για να γίνει αυτό, έχουν κλείσει συμφωνία για τη διανομή και προώθηση των προϊόντων αυτών στην ελληνική αγορά, αν και δεν αποκλείουν την επέκτασή της και σε άλλες αγορές όπως η κυπριακή και η τουρκική. Η Αννίτα σχολιάζει: «Η Elaia Zait είναι μια παγκόσμια αναφορά στον τομέα γευσιγνωσίας ελαιολάδου και έκρινα πως αυτή η συμφωνία θα κάνει τα προϊόντα της πιο προσβάσιμα σε όσους αγαπούν το ελαιόλαδο στην Ελλάδα. Η επιθυμία μας να δημιουργήσουμε μια μόνιμη σχέση μεταξύ των δύο χωρών – εταιρειών έχει ως απώτερο σκοπό την εκπαίδευση και προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μεταξύ των καταναλωτών και την αλλαγή της κουλτούρας γύρω από αυτό»

Από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, οι πελάτες που θέλουν να αγοράσουν τα προϊόντα της ισπανικής εταιρείας θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με τη Mykonos Olive Oil Tasting και την Αννίτα Ζάχου.

Η Elaia Zait είναι μια καινοτόμα ισπανική εταιρεία η οποία εστιάζει τη δραστηριότητά της στο σχεδιασμό, τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την πώληση σκευών για τη δοκιμή και απόλαυση του ελαιολάδου.

Η Mykonos Olive Oil Tasting είναι μια εκπαιδευτική και συμβουλευτική εταιρεία που παρέχει σεμινάρια γευσιγνωσίας & γαστρονομίας ελαιολάδου, Μεσογειακής Διατροφής, παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας ελαιολάδου σε παραγωγούς, ελαιοτριβεία, καταναλωτές και σεφ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδρύτριά της είναι η Αννίτα Ζάχου, γεωπόνος, εμπειρογνώμων γευσιγνώστρια παρθένων ελαιολάδων, διπλωματούχος του Πανεπιστημίου της Jaen στην Ισπανία, holistic wellness coach και πρωτοπόρος στον Εναλλακτικό Ελαιοτουρισμό στην Ελλάδα.

 

Επικοινωνία Mykonos Olive Oil Tasting/ Αννίτα Ζάχου/ +30 6979226475, +306981882375

info@mykonosoliveoiltasting.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

REPORTS

Λύσεις ενσωμάτωσης σύγχρονων καλλιεργητικών πρακτικών και εργαλείων ακριβείας στην ελαιοκαλλιέργεια προσφέρει η συνεργασία των παραγωγών με τη μορφή συλλογικών σχημάτων, σε μια περίοδο μάλιστα...

REPORTS

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα οργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ, στο πλαίσιο του εορτασμού της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ που λαμβάνει χώρα ετησίως...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...