Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κορωνέικη και Αθηνολιά σε μια ιστορία επιτυχίας

Η ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ είναι η πρώην Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισµών της Επιδαύρου Λιµηράς – Λακωνίας, σε συντοµογραφία Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ., η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2002.

Τα κεντρικά της γραφεία µαζί µε τη µονάδα τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου βρίσκονται στη Συκιά Λακωνίας του ∆ήµου Μονεµβασίας ενώ τα ελαιοτριβεία της είναι τοποθετηµένα σε ακτίνα 10 χλµ., περιµετρικά της κεντρικής µονάδας.

Η εταιρεία παράγει, συσκευάζει και διακινεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας. Για το σκοπό αυτό διαθέτει στο δυναµικό της µία σύγχρονη µονάδα τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου, 8 υπερσύγχρονα και αναβαθµισµένα ελαιοτριβεία και 3.500 ελαιοπαραγωγούς – µέλη.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Φίλαιος», το είναι το προϊόν λακωνικών ελαιοκάρπων των ποικιλιών «Κορωνέικη» (75%) και «Αθηνολιά» (25%) και χαρακτηρίζεται ως προϊόν Προστατευόµενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΛΑΚΩΝΙΑ (ΠΓΕ ΛΑΚΩΝΙΑ), καθώς η συνολική ποσότητα του ελαιόλαδου που τυποποιείται στη µονάδα, προµηθεύεται αποκλειστικά και µόνο από τα ελαιοτριβεία που µε τη σειρά τους ακολουθούν τη διαδικασία ΠΓΕ ΛΑΚΩΝΙΑ. Το ελαιόλαδο παράγεται την ηµέρα της συγκοµιδής µε τη µέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και φυλάσσεται σε συνθήκες ελεγχόµενης θερµοκρασίας κάτω από αυστηρό έλεγχο υγιεινής και µε την υποστήριξη σύγχρονου εξοπλισµού. Οι ιδανικές κλιµατικές συνθήκες σε συνδυασµό µε το ευνοϊκό έδαφος επιτρέπουν στους παραγωγούς να ακολουθούν τις παραδοσιακές τεχνικές αξιοποιώντας παράλληλα τις σύγχρονες µεθόδους καλλιέργειας της ελιάς. Το αποτέλεσµα της όλης διαδικασίας είναι η παραγωγή ενός προϊόντος εξαιρετικής ποιότητας µε µέτρια φρουτώδη γεύση, χρυσοπράσινο χρώµα και ιδιαίτερα χαµηλή οξύτητα κάτω του 0,4%.

Τέλος η premium φιάλη «Kasell 9» χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα χαµηλή οξύτητα < 0,2%, διατίθεται αποκλειστικά και µόνο σε γυάλινη φιάλη 500ml και έχει πάρει την ονοµασία του από τους 9 Αγροτικούς Συνεταιρισµούς που δηµιούργησαν την ΚΑΣΕΛΛ.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

REPORTS

Λύσεις ενσωμάτωσης σύγχρονων καλλιεργητικών πρακτικών και εργαλείων ακριβείας στην ελαιοκαλλιέργεια προσφέρει η συνεργασία των παραγωγών με τη μορφή συλλογικών σχημάτων, σε μια περίοδο μάλιστα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...