Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αρχαιότερη κρητική ποικιλία που δίνει βραβευμένα ελαιόλαδα

Η Κρήτη είναι φημισμένη παγκοσμίως για το εξαιρετικό ελαιόλαδο. Το ελαιόδενδρο της χοντρολιάς ευδοκιμεί στον τόπο από τη Μινωική εποχή, ίσως και παλαιότερα.

Το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και οι κάτοικοί της δεν μπορούν παρά να είναι υπερήφανοι γι’αυτό.

Στην Κρήτη υπάρχει πλήθος εξαιρετικών ελαιολάδων, η αρχαιότερη ποικιλία, όμως, μέχρι τώρα δεν έτυχε αποτέλεσμα καλών προσπαθειών.

Η οικογένεια Ζαχαριουδάκη μας συστήνει την Akalli. Ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής γεύσης από την κρητική ποικιλία Χονδρολιάς, το οποίο απέσπασε φέτος την 3 θέση στον αυστηρό παγκρήτιο διαγωνισμό ανάμεσα σε όλα τα ποιοτικά ελαιόλαδα του νησιού.

Αρώματα από φρεσκοκομμένα βότανα, πράσινης τομάτας, φρέσκου πιπεριού, φρέσκου αμυγδάλου και πράσινων χόρτων θα γευτεί όποιος επιλέξει να το δοκιμάσει. Αυτά συνοδεύουν ιδανικά φρέσκες πράσινες σαλάτες, κρύα ορεκτικά, νοστιμεύουν κόκκινα κρεατικά και συμβάλλουν στη δημιουργία μαρινάδων της αρεσκείας σας.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.