Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από τη χώρα της τουλίπας χρυσό βραβείο για την E-LA-WON

Η Ολλανδία είναι μια πυκνοκατοικημένη χώρα της Δυτική Ευρώπης, μικρή σε έκταση αλλά με το μεγάλο αγροτικό θαύμα όπου οι παραγωγοί περιόρισαν την εξάρτηση από το νερό, κατάργησαν τη χρήση χημικών στα θερμοκήπια και σήμερα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας τροφίμων στον πλανήτη, πίσω από τις ΗΠΑ.

Η ELAWON ύστερα από στοχευμένη έρευνα παρατήρησε σύμπραξη επιστήμης και επιχειρηματικότητας στη χώρα του Βανγκ Κονγκ, στροφή προς τη βιώσιμη και αειφόρο γεωργία και το σημαντικότερο, ότι οι Ολλανδοί καταναλώνουν –κατά κεφαλήν – ελαιόλαδο λιγότερο από ένα λίτρο!

Άρα, η συμμετοχή σ’ έναν διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που έλαβε μέρος στο Άμστερνταμ επιβαλλόταν για να γνωστοποιηθούν οι ωφέλειες του ελαιολάδου να συνταιριάσει ο ελληνικός «Χρυσός» με τις εξαιρετικές αγροτικές παραγωγές των Κάτω Χωρών να τον εντάξουν στον «Πολιτισμό της Γαστρονομίας» τους. Έτσι στοχευμένα πέραν των κριτών και δοκιμαστών του ελαιολάδου, υπήρξαν και σεφ-γευσιγνώστες – Dennis Jong, Richard Meijer και Leonardo Pacenti, καθώς και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και τηλεοπτικός chef Alain Caron – από τους οποίους απονεμήθηκαν 3 βραβεία Chef’s Choise.

Το εξαιρετικό, λοιπόν, Green Fresh αγουρόλαδο της ELAWON είχε την τιμητική του στο διαγωνισμό AOOIC του Άμστερνταμ, αφού απέσπασε ΧΡΥΣΟ βραβείο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Καμπούρης, «ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προσφέρει στους βραβευμένους παραγωγούς την ευκαιρία να αποκτήσουν έδαφος στην αναπτυσσόμενη χώρα της Ολλανδίας. Τα βραβευμένα ελαιόλαδα θα εκτεθούν σε διάφορες τοπικές εκθέσεις γευσιγνωσίας, όπως το Gastrrij Rotterdam. Φιλοδοξία μας είναι να αυξηθεί η κατά κεφαλήν κατανάλωση σε πρώτη φάση στο 1,5 λίτρο. Τέλος, η επιβράβευση των προσπαθειών μας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί μέσω της Ολλανδίας απευθυνόμαστε σ’ ένα ευρύτερο κοινό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου η ELAWON έχει σημαντική παρουσία».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

REPORTS

Λύσεις ενσωμάτωσης σύγχρονων καλλιεργητικών πρακτικών και εργαλείων ακριβείας στην ελαιοκαλλιέργεια προσφέρει η συνεργασία των παραγωγών με τη μορφή συλλογικών σχημάτων, σε μια περίοδο μάλιστα...

REPORTS

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα οργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ, στο πλαίσιο του εορτασμού της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ που λαμβάνει χώρα ετησίως...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...