Τυποποιητικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία διακρίθηκαν και φέτος καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις στο βάθρο.
Επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης στον φετινό διαγωνισμό ήταν ο κος Κωνσταντίνος Τσορώνης, χημικός με ειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων και στην τεχνολογία ελαιολάδου. Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων και την εκπαίδευση και έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο χώρο του ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο έως το blending και την τυποποίηση. Εξειδικεύεται στη βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας του ελαιολάδου.
Στην Επιτροπή Αξιολόγησης, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, panel leaders διαπιστευμένων Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας ή ενεργά Mέλη αυτών, συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι κ.κ. Γιώργος Διονυσόπουλος, Γιώργος Ζακυνθινός, Γιώργος Κουτέλας, Βασίλης Λεωνίδου, Γιώργος Παπανικολάου, Γιώργος Παπανικολόπουλος, και η κα Βασιλική Ψηλού.
Τα δείγματα που διακρίθηκαν και οι επιχειρήσεις/παραγωγοί που τα τυποποιούν ακολουθούν στους πίνακες, ανά κατηγορία: