Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το αργολικό ελαιόλαδο σε 24 διεθνείς αγορές με όχημα αναπτυξιακές επενδύσεις στον εγχώριο κλάδο

Μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες επενδύσεις στο εγχώριο ελαιόλαδο.

Με την ιστορία να ξεκινάει περίπου 50 χρόνια πριν, δύο αδέλφια, ο Θεόδωρος και ο Ζώης Φάκλαρης, ξεκίνησαν µε πάθος και µεράκι, για να κάνουν το όνειρό τους πραγµατικότητα. To 1973 ίδρυσαν το πρώτο τους ελαιοτριβείο, µοναδικό για την περιοχή, στο Σκαφιδάκι Αργολίδος, το χωριό όπου γεννήθηκαν και µεγάλωσαν την οικογένειά τους.

Σήµερα, η επιχείρηση Φάκλαρης παραµένει µία οικογενειακή επιχείρηση που εξελίσσεται διαρκώς και µία από τις µεγαλύτερες στη χώρα µας στη µεταποίηση προϊόντων ελαιόκαρπου, ενώ πλέον η νέα γενιά έχει αναλάβει τα ηνία της ανάπτυξης και της λειτουργίας της. Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και συνδυάζοντας τα οφέλη της τεχνολογίας και την εµπειρία, καλλιεργούν τη γη και διαχειρίζονται τον καρπό των ελαιόδεντρων µε το ίδιο πάθος και µεράκι, επιτυγχάνοντας αειφόρο ανάπτυξη για την επιχείρησή τους µε άριστη ποιότητα στο τελικό προϊόν.Oι δύο ετικέτες ελαιόλαδων που παράγει η εταιρεία, η σειρά Αργολίς και το βιολογικό έξτρα παρθένο F, έχουν κερδίσει µεγάλη αποδοχή.

Η νέα εποχή στην ιστορία της εταιρείας

Το νέο όραµα για την ανάπτυξη της εταιρείας ξεκίνησε το 2010: Η δηµιουργία µίας νέας µονάδας µεταποίησης προϊόντων ελιάς στον Αχλαδόκαµπο. Μέσα στο 2020 ολοκληρώνεται το µεγαλύτερο µέρος του έργου και µία υπερσύγχρονη µονάδα 5.000 τ.µ. σε ενιαίο οικόπεδο επιφάνειας 36 στρεµµάτων είναι γεγονός. Στις αρχές του 2021 εγκαινιάζεται µαζί µε τις νέες εγκαταστάσεις και η νέα δυναµική εταιρική ταυτότητα της εταιρείας Φάκλαρης. Η επένδυση θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022 και θα περιλαµβάνει επιπλέον του κεντρικού κτιρίου, υψηλής αισθητικής πτέρυγα ελαιοτριβείου, που θα επιτρέπει την υποδοχή επισκεπτών και φίλων του ελαιόλαδου. Στον κατάφυτο ελαιώνα που βρίσκεται στο πίσω µέρος του κτήµατος θα δηµιουργηθούν ειδικές διαδροµές ξενάγησης και περιήγησης που θα καταλήγουν σε ξύλινο κέλυφος δυναµικής στέγασης χωρητικότητας 200 ατόµων που θα φιλοξενεί εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ανάµεσα στις ρίζες των ελαιόδεντρων.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.