Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κρητικό ελαιόλαδο εξάγεται ως συμπλήρωμα διατροφής

Πωλείται με συνταγογράφηση σε φαρμακεία τριών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ένα ύψωµα που κοιτάζει το Λιβυκό πέλαγος σε µικρή απόσταση από τα Χανιά, βρίσκονται τα 2.200 δέντρα ποικιλίας Τσουνάτη που κληρονόµησε ο Ευτύχης Ανδρουλάκης, ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής, τυποποίησης και εµπορίας ελαιόλαδου ΡΑΜΑΚΟ. Μαζί µε τον Μιχάλη Μάρακα, ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου που συμπληρώνει την κάθετη µονάδα της εταιρείας, έχουν αναλάβει να αναδείξουν τη µοναδική ποιότητα του ελαιόλαδου που παράγουν οι αιωνόβιες ελιές µε λύσεις που προέρχονται από πλήθος αυτοσχέδιων δοκιµών και ασυνήθιστων επιλογών. Παράλληλα ο ελαιώνας της εταιρείας συµπληρώνεται από περίπου 10.000 δέντρα Κορωνέικα που ανήκουν στον Μιχάλη Μάρακα, τα οποία βρίσκονται στο Μάλεµε έξω από τα Χανιά.

 

Πολύ υψηλές φαινόλες

Το ελαιόλαδο ΡΑΜΑΚΟ χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλές φαινόλες ενώ κυκλοφορεί σε δύο τύπους, µονοποικιλιακό από 100% Τσουνάτη και blend µε 60% Τσουνάτη και 40% Κορωνέικη. Nα σημειωθεί ότι και οι δύο ετικέτες ότι έχουν αποσπάσει ήδη περισσότερα από 100 -30 µόνο για το 2021- διεθνή βραβεία ποιότητας, γεύσης αλλά και υγειοπροστατευτικών ιδιοτήτων, καθώς το PAMAKO αποτελεί ένα από τα πρώτα ελαιόλαδα µε ισχυρισµό υγείας στην ετικέτα. Παράλληλα αποτελεί το πρώτο παγκοσµίως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που έχει πιστοποιηθεί ως συµπλήρωµα διατροφής ήδη σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες µε τελευταία κατάκτηση την αγορά της Γαλλίας, όπου σύντοµα θα πωλείται στα φαρµακεία µε συνταγογραφηση, όπως συµβαίνει ήδη στο Βέλγιο, όπου ξεκίνησαν όλα πριν από επτά χρόνια. Όπως µάλιστα αναφέρει ο Ευτύχης Ανδρουλάκης µε αυτό τον τρόπο η Τσουνάτη µπαίνει στο χάρτη των καλύτερων οργανοληπτικά ποικιλιών του κόσµου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.