Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κορωνέικη και Αθηνολιά σε μια ιστορία επιτυχίας

Η ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ είναι η πρώην Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισµών της Επιδαύρου Λιµηράς – Λακωνίας, σε συντοµογραφία Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ., η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2002.

Τα κεντρικά της γραφεία µαζί µε τη µονάδα τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου βρίσκονται στη Συκιά Λακωνίας του ∆ήµου Μονεµβασίας ενώ τα ελαιοτριβεία της είναι τοποθετηµένα σε ακτίνα 10 χλµ., περιµετρικά της κεντρικής µονάδας.

Η εταιρεία παράγει, συσκευάζει και διακινεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας. Για το σκοπό αυτό διαθέτει στο δυναµικό της µία σύγχρονη µονάδα τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου, 8 υπερσύγχρονα και αναβαθµισµένα ελαιοτριβεία και 3.500 ελαιοπαραγωγούς – µέλη.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Φίλαιος», το είναι το προϊόν λακωνικών ελαιοκάρπων των ποικιλιών «Κορωνέικη» (75%) και «Αθηνολιά» (25%) και χαρακτηρίζεται ως προϊόν Προστατευόµενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΛΑΚΩΝΙΑ (ΠΓΕ ΛΑΚΩΝΙΑ), καθώς η συνολική ποσότητα του ελαιόλαδου που τυποποιείται στη µονάδα, προµηθεύεται αποκλειστικά και µόνο από τα ελαιοτριβεία που µε τη σειρά τους ακολουθούν τη διαδικασία ΠΓΕ ΛΑΚΩΝΙΑ. Το ελαιόλαδο παράγεται την ηµέρα της συγκοµιδής µε τη µέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και φυλάσσεται σε συνθήκες ελεγχόµενης θερµοκρασίας κάτω από αυστηρό έλεγχο υγιεινής και µε την υποστήριξη σύγχρονου εξοπλισµού. Οι ιδανικές κλιµατικές συνθήκες σε συνδυασµό µε το ευνοϊκό έδαφος επιτρέπουν στους παραγωγούς να ακολουθούν τις παραδοσιακές τεχνικές αξιοποιώντας παράλληλα τις σύγχρονες µεθόδους καλλιέργειας της ελιάς. Το αποτέλεσµα της όλης διαδικασίας είναι η παραγωγή ενός προϊόντος εξαιρετικής ποιότητας µε µέτρια φρουτώδη γεύση, χρυσοπράσινο χρώµα και ιδιαίτερα χαµηλή οξύτητα κάτω του 0,4%.

Τέλος η premium φιάλη «Kasell 9» χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα χαµηλή οξύτητα < 0,2%, διατίθεται αποκλειστικά και µόνο σε γυάλινη φιάλη 500ml και έχει πάρει την ονοµασία του από τους 9 Αγροτικούς Συνεταιρισµούς που δηµιούργησαν την ΚΑΣΕΛΛ.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

Food Insider

Το ελαιόλαδο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ευρωπαίων. Όπως το γαλλικό κρασί ή η βελγική σοκολάτα, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της γαστρονομικής κληρονομιάς της...

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...