Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Θετικό το αίσθημα που προκαλεί το ελαιόλαδο στους καταναλωτές έδειξε η ανάλυση του IOC

«Το να λέμε τις λέξεις «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» είναι πάντα κάτι το θετικό. Ειδικά όταν αυτό το τρόφιμο χρησιμοποιείται επιδέξια σε δίαιτες από σεφ που ενισχύουν τις γεύσεις και τις υγιεινές του ιδιότητες».

Αυτό δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, Ab delatif Ghedira, σε μια δήλωση προς τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου της 15ης έκδοσης του Qoco – μια στάλα λάδι στο πιάτο σας. Το «IOC», πρόσθεσε ο Ghedira, «ανέλυσε 10.000 tweets στην αγγλική γλώσσα που περιείχαν τις λέξεις ελαιόλαδο.

Διαπιστώσαμε ότι το συναίσθημα και η συναισθηματική κατάσταση που κρύβεται πίσω από το κείμενο ήταν γενικά θετικό, σίγουρο και χαρούμενο. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις σε αυτά τα tweets αναφέρονταν σε φρέσκα τρόφιμα, που είναι κοινά στη μεσογειακή διατροφή, συμπεριλαμβανομένου του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Βρέθηκαν, επίσης, οι λέξεις «έξτρα» και «παρθένο». Οι λέξεις «όσο καλό», που χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 1.787 φορές, ήταν στην κορυφή της λίστας. Η ρίζα της λέξης «υγεία» εμφανίστηκε 397 φορές και η λέξη «υγιής» 165 φορές.

«Καλωσορίζουμε αυτούς τους διαγωνισμούς μεταξύ σεφ για να εξυμνήσουμε τη χρήση έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην κουζίνα», ανέφερε στο τέλος ο εκτελεστικός διευθυντής της ΔΟΕ Abdelatif Ghedira. Και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτά τα θέματα, κατέληξε ο Ghedira, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της ΔΟΕ κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

REPORTS

Το βραβευμένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Μπεχράκη" σε premium συσκευασία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και άλλους είκοσι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα έχουν...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...