Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Έλληνας υπερπαραγωγός βιολογικών προϊόντων ελιάς

O Γιώργος Σακελλαρόπουλος, Λάκωνας παραγωγός ελαιολάδου και ιδιοκτήτης της εταιρείας “Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου”, είναι υπεύθυνος για το 28% των εθνικών πόντων που συγκεντρώθηκαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδων υψηλής γαστρονομίας, στα οποία μάλιστα η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι η συμμετοχή του ελληνικού brand σε διεθνείς διαγωνισμούς, άρχισε 20 χρόνια μετά την δραστηριοποίηση του στην ελαιοκομία. Ήταν η απαρχή της καταξίωσης, καθώς ο αριθμός των κερδισμένων βραβείων μέχρι σήμερα(400) αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα παραγωγό. Καθόλου άσχημα για τον μαιτρ της ελαιοκομίας, οι καλλιέργειες του οποίου βρίσκονται στις παρυφές Πάρνωνα και Ταϋγέτου.

Βέβαια, οι βάσεις γι αυτήν την επιτυχία τέθηκαν καιρό πριν την κορύφωσή της. Όπως λέει κι ο ίδιος ο κύριος Σακελλαρόπουλος, το τρίπτυχο “υψηλή ποιότητα – επιστημονική παρακολούθηση – απόδειξη” είναι η νοοτροπία που εξαρχής χαρακτήριζε τον ίδιο και την εταιρεία. Η πιστοποίηση της ποιότητας ενισχύει την δυναμική του προϊόντος στην αγορά και κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Εκεί έγκειται και η σημασία της επιτυχίας σε διεθνείς διαγωνισμούς, σύμφωνα με τον κύριο Σακελλαρόπουλο. Ενδεικτική είναι η κατάληψη των πέντε πρώτων θέσεων της παγκόσμιας κατάταξης EVOOWR από πέντε γαστρονομικά ελαιόλαδα της εταιρείας“Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου”. Αναμφίβολα εντυπωσιακό επίτευγμα!

Η ανθρώπινη υγεία είναι ύψιστης σημασίας, και τα προϊόντα που την θωρακίζουν αναπόφευκτα αποκτούν μεγαλύτερη ζήτηση. Μελέτη της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ επιβεβαιώνει την ευεργετική επίδραση των ελιών Καλάμου στο καρδιαγγειακό σύστημα και την ισορροπία LDL/HDL χοληστερόλης. Επιπροσθέτως, τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα της εταιρείας συμμετέχουν σε σημαντικές ευρωπαϊκές και αμερικάνικες μελέτες, οι οποίες μελετούν την ευεργετική επίδραση τους στην υγεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ένταξη της ελιάς Καλαμών στην μελέτη “Olives for Health”της Ιατρικής Σχολής του αμερικανικού πανεπιστημίου Yale, όπως και η συμμετοχή βιολογικών ελαιολάδων στην τριετή έρευνα “Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής”του Πανεπιστημίου του Harvard.

Το μεράκι του κύριου Σακελλαρόπουλου για τον φυσικό τρόπο ζωής, την ποιότητα και την καινοτομία υπήρξε ο θεμέλιος λίθος αυτών των διακρίσεων. Κορωνίδα της τελευταίας μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάληξη των ερευνών της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ: Παρασκευή -διεθνώς κατοχυρωμένη- ελαιοκάψουλας για την μείωση της κακής χοληστερόλης!

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Οργάνωση Ελαιοκομικού Φορέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επτά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας...

REPORTS

Στα οφέλη του ελαιολάδου για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία εστιάζει το 6ο ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς «Kalamata International Table Olive Awards 2024». Πρόκειται για το μοναδικό...

REPORTS

Σε πανελλαδική σύσκεψη ελαιοπαραγωγών την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Σκάλα Αταλάντης με κεντρικό ζήτημα τα υψηλά κόστη και την ακαρπία, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...