Από δέντρα των ποικιλιών Κορωνέϊκη και Αθηνολιά, τα οποία καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα στις περιοχές των Κροκεών και Μολάων Λακωνίας, γίνεται η συλλογή των καρπών στα μέσα του Φθινοπώρου. Εντός 24 ωρών ο χυμός τους βρίσκεται ήδη αποθηκευμένος και μετά το αναγκαίο διάστημα για την αποστράγγιση, μεταφέρεται σε φιάλες και είναι έτοιμος να τον απολαύσετε!
Ελαιόλαδο με προσθήκη φρέσκων λεμονιών
Στην ελληνική κουζίνα, το κλασικό «λαδολέμονο» δεν μπορεί να λείπει από την τραπεζαρία, όπως, εξάλλου, και το φρέσκο ψωμί ή το αλατοπίπερο. Οι ελιές, για τις οποίες ξεκινά η συγκομιδή τους τον Νοέμβριο, ελαιοποιούνται στο ελαιοτριβείο ταυτόχρονα με φρέσκα ελληνικά λεμόνια. Ο χυμός των ελιών και τα αιθέρια έλαια της φλούδας λεμονιού αναμειγνύονται αρμονικά και προσφέρουν ένα μοναδικά αρωματικό ελαιόλαδο. Δημιουργείται έτσι μία αξέχαστη δροσιστική, πικάντικη και ελαφρώς πικρή, καθώς και μια απαλή λεμονάτη γεύση.
Σερβίρετέ το ωμό σε ελαφριά πιάτα και σαλάτες ή ως ντιπ ψωμιού. Είναι ιδανικό για καρυκεύματα, ντρέσινγκ, μαρινάδες, ντιπ, ψήσιμο στο φούρνο ή στη σχάρα, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη γαστρονομική δημιουργία όσων λατρεύουν την γκουρμέ αλλά και γευστική μαγειρική!
Ελαιόλαδο με προσθήκη φρέσκων μανταρινιών
Το λατρεμένο γλυκό μανταρίνι είναι ένα χειμωνιάτικο εσπεριδοειδές που υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, η γαστρονομική φαντασία το έχει τοποθετήσει στην καθημερινή μας τραπεζαρία. Οι καρποί του Νοεμβρίου, οι ελιές, συμπιέζονται μαζί με φρέσκα ελληνικά μανταρίνια. Ο χυμός των ελιών και τα αιθέρια έλαια της φλούδας του μανταρινιού δένουν αρμονικά και προσφέρουν αυτό το αρωματικό ελαιόλαδο.
Απολαύστε μια αξέχαστη δροσιστική, πικάντικη, ελαφρώς πικρή, αλλά και γλυκιά γεύση! Σερβίρετέ το ωμό σε ελαφριά πιάτα και σαλάτες ή ως ντιπ ψωμιού. Είναι ιδανικό για dressings, μαρινάδες, ψητά και μαγειρευτά πιάτα, αλλά και για ζαχαροπλαστική, απεριτίφ και κοκτέιλ. Προσφέρει ατελείωτες επιλογές για την προσθήκη μιας φρουτώδους γεύσης σε κάθε σας δημιουργία!