Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε αρμονία με τον τόπο του το ελαιόλαδο του Πηλίου

Επαναπροσδιορισµό της πορείας της στο τυποποιηµένο επώνυµο ελαιόλαδο αποτελεί για την επιχείρηση «Voliotis Family – Olive Oil of Pilion» το λανσάρισµα του νέου premium ελαιολάδου «Black Rock».

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το στρατηγικό άνοιγμα στο τυποποιημένο επώνυμο ελαιόλαδο που πραγματοποιεί τα τελευταία επτά χρόνια η επιχείρηση  «Voliotis Family – Olive Oil με έδρα τα Άνω Λεχώνια Βόλου. Η στροφή στο τυποποιημένο που έκανε ο  Απόστολος Βολιώτης όταν παρέλαβε τα ηνία της επιχείρησης από τον πατέρα του το 2016 συνεχίζει με έντονους ρυθμούς και οι όγκοι πωλήσεων του επώνυμου προϊόντος αυξήθηκαν από 30 σε 80 τόνους μες το 2022 ενώ ο τζίρος της συνολικής δραστηριότητας έχει υπερ-τριπλασιαστεί και από περίπου 300.000 ευρώ το 2021 ανέρχεται πλέον στο 1 εκατ. ευρώ. Στοιχείο του επαναπροσδιορισμού της πορείας είναι και το λανσάρισμα το 2023 του νέου premium προϊόντος «Black Rock» που αποτελεί ναυαρχίδα της γκάμας των ελαιόλαδων από ποικιλία Αμφίσσης. Ως επιστέγασμα των δράσεων για την κοινωνική ευθύνη η επιχείρηση απέσπασε το βραβείο «ETHOS» της «EUROCERT» στο οποίο συντέλεσε μεταξύ άλλων και η σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. «Σήμερα σχεδιάζουμε τη μετατροπή της εταιρείας από ατομική σε ανώνυμη για να υποστηρίξει τη μεγέθυνση του κύκλου εργασιών», θα πει ο κ. Βολιώτης. Συνολικά το ελαιοτριβείο παράγει περίπου 800 τόνους ελαιόλαδο από τους οποίους η επιχείρηση εμπορεύεται περίπου 200-300 τόνους. Περίπου 80-100 τόνους αντιπροσωπεύουν τις κατηγορίες έξτρα παρθένο, βιολογικό έξτρα παρθένο, αγουρέλαιο, βιολογικό αγουρέλαιο και παρθένο. Επιπλέον η επιχείρηση παράγει και εμπορεύεται επίσης βιολογικό και ελαιόλαδο με πρόσμειξη αποσταγμάτων όπως είναι αυτό του βιολογικού μαύρου σκόρδου, της βιολογικής ρίγανης καθώς και του λεμονιού, τα οποία προορίζονται κυρίως για εξαγωγές και σε μικρότερο ποσοστό για την εγχώρια αγορά. Επίσης στα εμπορικά προϊόντα συγκαταλέγονται βρώσιμες ελιές και πάστα ελιάς. Συνολικά περίπου 150-200 τόνοι ελαιόλαδου πωλείται  σε μορφή χύμα και τελικά καταλήγει σε Ιταλία και Ισπανία ενώ από το τυποποιημένο προϊόν περίπου 60-70% εξάγεται σε δέκα χώρες με το υπόλοιπο να διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά.

Ξεναγήσεις ήδη από το 2016

Αναγνωρίζοντας τη δυναμική που έχει ο ελαιοτουρισμός σε συνεργασία με ταξιδιωτικά πρακτορεία το ελαιοτριβείο Βολιώτη διοργανώνει από το 2016 ξεναγήσεις για Έλληνες και επισκέπτες από το εξωτερικό. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στο χώρο του ελαιοτριβείου όπου επεξηγείται λεπτομερώς η παραγωγική διαδικασία του ελαιολάδου και στο τέλος οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε γευσιγνωσία των κατηγοριών ελαιολάδου που παράγονται εκεί. «‘Έως τώρα δεχτήκαμε μέχρι και 35 επισκέψεις την ημέρα ενώ η σεζόν διαρκεί περίπου από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Καταθέσαμε πρόσφατα το φάκελο της αίτησης για την απόκτηση του Σήματος Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου» το οποίο θα λειτουργήσει θετικά για την ανάπτυξη του ελαιοτουρισμού», θα πει ο κ. Βολιώτης.

Το 2016 ο κ. Βολιώτης προχώρησε  σε επένδυση νέου μηχανικού εξοπλισμού διφασικής τεχνολογίας που χρησιμοποιούν ελάχιστες ποσότητες νερού καθώς και δεξαμενές με άζωτο με το συνολικό ποσό της επένδυσης να ανέρχεται σε 1 εκατ. το οποίο καλύφθηκε με ιδία χρηματοδότηση. Από το 2019 ο ίδιος υλοποίησε τρία προγράμματα εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του ΠΑΑ με συγχρηματοδότηση 50% και αξία της τάξης των 460.000 ευρώ. Στα σχέδια για το μέλλον περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του τυποποιητηρίου και η εγκατάσταση αυτοματοποιημένης γραμμής εμφιάλωσης.

Η ναυαρχίδα Black Rock

Το βιολογικό αγουρέλαιο πιστοποιείται από το εργαστήριο του Προκόπη Μαγιάτη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και φέρει ισχυρισμό υγείας ενώ όλη η παραγόμενη ποσότητα αξιολογείται για τα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά και τοποθετείται στις αντίστοιχες δεξαμενές.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

REPORTS

Το βραβευμένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Μπεχράκη" σε premium συσκευασία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και άλλους είκοσι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα έχουν...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...