Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Μινέρβα γιορτάζει 120 χρόνια πρωτοπορίας και καινοτομίας στην εμπορία ελαιολάδου

Με έντονη διεθνή παρουσία και ισχυρό εξαγωγικό αποτύπωμα σε όλο τον κόσμο, η Μινέρβα γιορτάζει φέτος τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της, με μια πορεία γεμάτη καινοτομία και εξέλιξη στον κλάδο των τροφίμων. Ξεκινώντας ως μια τοπική επιχείρηση εμπορίας ελαιολάδου, η εταιρεία έχει αναδειχθεί σε πρωτοπόρο με διεθνή παρουσία, υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα και την ελληνική αγροτική οικονομία.

Η Μινέρβα, μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1904 με αποστολή την εμπορία του πολυτιμότερου αγαθού της Ελλάδας, του ελαιόλαδου. Στην πορεία της, πέρασε από το εμπόριο στη βιομηχανία και πλέον διαθέτει μεγάλης κλίμακας βιομηχανικές εγκαταστάσεις, στο Σχηματάρι Βοιωτίας και στη Γαστούνη Ηλείας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 170 εργαζομένους.

Παράλληλα, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες, επενδύσεις και εξαγορές, εμπλούτισε το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της. Διατηρώντας τη θέση της ως ηγέτιδα εταιρεία στην εμπορία ελαιολάδου, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά εμβληματικά brand names βασικών προϊοντικών κατηγοριών τροφίμων που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Με έντονη διεθνή παρουσία και ισχυρό εξαγωγικό αποτύπωμα σε όλο τον κόσμο, η Μινέρβα ανταποκρίνεται στη διεθνή ζήτηση για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που αντιπροσωπεύουν τη μεσογειακή διατροφή και λειτουργεί ως πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.

Η παρουσία της εταιρείας στις παγκόσμιες αγορές συνδυάζεται με ενέργειες ενίσχυσης της τοπικής κοινότητας και της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, καθώς μέσα από πολυδιάστατη υποστήριξη προς τους Έλληνες παραγωγούς ντομάτας, η Μινέρβα συνεισφέρει στην ευημερία των θεμελίων της εφοδιαστικής αλυσίδας και την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Οι παραγωγοί λαμβάνουν γεωργικά εφόδια, καθοδήγηση και εκπαίδευση σε πρωτοποριακές πρακτικές, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί προγράμματα βιοποικιλότητας, παρέχοντας στους παραγωγούς ντομάτας οδηγίες και πλάνα διαχείρισης για τη διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας στις περιοχές καλλιέργειας. Η δέσμευση στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα αποτελεί θεμελιώδη αρχή της φιλοσοφίας της Μινέρβα, σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους για τη μείωση της χρήσης πλαστικού στις συσκευασίες, του ενεργειακού αποτυπώματος, της κατανάλωσης νερού και των αποβλήτων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Τα αποτελέσματα αναγνωρίζονται διεθνώς, με τις μονάδες παραγωγής της να λαμβάνουν αντίστοιχες πιστοποιήσεις ISO.

Η Κατερίνα Βλάχου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να γιορτάζουμε 120 χρόνια ανάπτυξης και αδιάλειπτης παρουσίας στην ελληνική και διεθνή αγορά τροφίμων. Μέσα από στρατηγικές πρωτοβουλίες, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την ηγετική μας θέση στον κλάδο των τροφίμων. Παράλληλα, στο επίκεντρο της επιτυχίας μας βρίσκονται φυσικά οι εργαζόμενοί μας, οι οποίοι μοιράζονται τη δέσμευσή μας για αριστεία και κορυφαία ποιότητα σε κάθε μας προϊόν. Αυτή η δέσμευση στην ποιότητα, η ελληνική κληρονομιά μας και η αφοσίωση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία είναι οι πυλώνες που μας καθοδηγούν προς το μέλλον».

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων της, η εταιρεία Μινέρβα θα προχωρήσει σε ειδικές προσφορές στα προϊόντα της, με στόχο να ευχαριστήσει τους καταναλωτές για τη σταθερή προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην καρδιά της βιώσιμης γεωργίας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, η Task Force Olivecida προχωρά με ένα πρωτοπόρο έργο που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο...

REPORTS

Για τη δική του ελαιοπαραγωγή, με στόχο να παραχθεί βιολογικό ελαιόλαδο, ετοιμάζεται μέσα στους επόμενους μήνες ο δήμος Θεσσαλονίκης. Θα είναι η πρώτη φορά...

REPORTS

Μετά την αγορά και διάσωση των παγωτών «Δωδώνη», η Βενέτης μπαίνει δυναμικά και στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με την ίδρυση νέας επιχείρησης για την παραγωγή...

REPORTS

Με μερίδιο αγοράς 13,2%, η Deoleo επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στον τομέα του ελαιολάδου παρά τις προκλήσεις και τις διακυμάνσεις των τιμών.

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...