Οι οικογενειακοί ελαιώνες στη δυτική ακτή της Μεσσηνίας καλλιεργούνται σύµφωνα µε τις βιολογικές αρχές και οι ελιές συγκοµίζονται νωρίς, χρησιµοποιώντας παραδοσιακές µεθόδους σε συνδυασµό µε σύγχρονες πρακτικές. Η θερµοκρασία σε όλα τα στάδια της παραγωγής δεν υπερβαίνει τους 27°C και ο χρόνος µάλαξης τα 40 λεπτά. Σηµειώνεται ότι Olivinis είναι ένας ορυκτός λίθος πράσινου χρώµατος που από την αρχαιότητα χρησιµοποιείται για διακοσµητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.
REPORTS
Το Οlivinis Organic από κορωνέικη στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός
Έντονη γεύση, χαµηλή οξύτητα και όλα τα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου της Κορωνέικης ελιάς χαρακτηρίζουν το βιολογικό EVOO της εταιρείας Olivinis.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...
REPORTS
Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...
REPORTS
Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...
REPORTS
H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...
Διαβάστε επίσης
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...
REPORTS
Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...
REPORTS
Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...
REPORTS
Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.