Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Xρυσό το ENIGMA της Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια στα Olympia Health & Nutrition Awards

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου η εταιρεία Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια βραβεύτηκε στη διοργάνωση Olympia Health & Nutrition Awards για το ελαιόλαδο ENIGMA, το οποίο περιέχει πάνω από 1000 mg/kg φαινολών.

Τα Olympia Health & Nutrition Awards γιορτάζουν την αριστεία στον τομέα της υγείας και της διατροφής, αναγνωρίζοντας εταιρίες και παραγωγούς που συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ENIGMA ξεχώρισε χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε φαινόλες, οι οποίες έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών επιστημονικών μελετών.

Το βραβείο παρέλαβε η CEO της εταιρίας Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, κα. Νίκη Γιαβρόγλου. Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, η R’n’D manager της εταιρίας, Δρ. Αιμιλία Ρηγάκου παρουσίασε απόσπασμα της διδακτορικής διατριβής της με θέμα: «Το φύλλο της ελιάς, μια νέα βιομηχανική πηγή βιοδραστικών προϊόντων». Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή της σχολίασε ότι: «Η ελιά έχει μεγάλη εμπορική αξία για τις χώρες που την καλλιεργούν, όπως η Ελλάδα, όχι μόνο για την παραγωγή ελαιόλαδου υψηλής διατροφικής αξίας και βρώσιμων ελιών, αλλά πλέον και για τα παραπροϊόντα της, όπως είναι τα φύλλα». Στο πλαίσιο της διατριβής της Δρ. Ρηγάκου «λύθηκε ο γρίφος» μεταξύ ποιων φαινολικών ουσιών προσλαμβάνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό όταν τα φύλλα καταναλωθούν ως αφέψημα ή ως «φραπελιά».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό World Olive Center for Health στην Παλαιά Βουλή, με επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας τον κύριο Προκόπιο Μαγιάτη, Αναπληρωτή Καθηγητή στον Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Φαρμακευτικού τμήματος του ΕΚΠΑ και την πρόεδρο του Μ.Κ.Ο. Δρ. Ελένη Μέλλιου, ενώ ομιλητές ήταν διεθνώς αναγνωρισμένοι καθηγητές Πανεπιστημίων (Harvard, Minnesota, Auburn, ΤΕΦΑΑ, κ.α.), καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Olive Center του UC DAVIS, κος Dan Flynn.

Η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια επενδύει συστηματικά στην έρευνα και στην καινοτομία ώστε να παράγει ποιοτικά προϊόντα με υγειοπροστατευτικές ιδιότητες, με το συνδυασμό παραδοσιακών μεθόδων αλλά και σύγχρονων τεχνικών παραγωγής.

Λίγα λόγια για την Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε.

Η εταιρεία Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε. που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμφιάλωσης ελαιόλαδου και σπορέλαιων και στο εμπόριο προϊόντων delicatessen από το 2000, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα και αποτελεί μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Χάρη στη δομή της, καθίσταται ιδιαίτερα ευέλικτη στις νέες ανάγκες που προκύπτουν, αλλά και προσαρμοστική στις εκάστοτε μεταβολές της αγοράς. Έχει ισχυρή παρουσία τόσο στο χώρο της λιανικής και της χονδρικής, όσο και στον κλάδο HO.RE.CA και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές επώνυμων προϊόντων & ιδιωτικής ετικέτας σε μεγάλες αλυσίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα εξάγει σε 35 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος  Γραφείου  Τύπου  και Δημοσίων Σχέσεων,

τηλ.: 6944562025

e-mail: anniekaragioule@oni.gr

https://www.hfo.gr/

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.