Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ιστορίες κομψότητας στην παραγωγή ελαιολάδου από την εύφορη πεδιάδα των Ψαχνών Εύβοιας

Η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες 472mg/kg (σοδειά 2021) και ο ισχυρισμός υγείας, οδήγησαν το ελαιόλαδο 8:26 Histories στο πρώτο βραβείο από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία.

Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση είναι η 8:26 Histories, που παράγει και εμπορεύεται το ομώνυμο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από ιδιόκτητους ελαιώνες στην Κεντρική Εύβοια. Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Χάρης Γουναράς, χημικός μηχανικός που εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια για μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία στο Μόναχο της Γερμανίας όπου και κατοικεί με την οικογένειά του. “Η ενασχόλησή μου με την παραγωγή και το εμπόριο έξτρα παρθένου ελαιόλαδου πηγάζει από τη συνεχή ενασχόλησή μου με τα ιδιόκτητα κτήματα στην Κεντρική Εύβοια ως χόμπι και με τη θέλησή μου να βρίσκομαι κοντά στη φύση όσο αυτό είναι εφικτό”, σημειώνει ο ίδιος. “Το κίνητρό μου ήταν και είναι να γνωρίσει ο καταναλωτής και ένα διαφορετικό προϊόν από Μανάκι και Θρουμπολιά, αλλά και να διαδοθεί το καλό ελληνικό ελαιόλαδο στο εξωτερικό όσο γίνεται περισσότερο”.

Ήδη, το εξαιρετικά περθένο ελαιόλαδο 8:26 Histories, το οποίο εμφιαλώνεται σε ένα μοναδικό, κομψό, πολυτελούς σχεδιασμού μπουκάλι, ξεχωριστά αριθμημένο καθώς είναι μια περιορισμένη έκδοση 1.000 φιαλών παγκοσμίως, είναι διαθέσιμο σε καταστήματα delicatessen και concept stores στο εξωτερικό και, συγκεκριμένα, σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ και στην Ελλάδα.

Σπάνιος συνδυασμός από Μανάκι και Θρουμπολιά

Ο συνδυασμός του ελαιολάδου από 50% Μανάκι και 50% Θρουμπολιά Αιγαίου, η οποία μπορεί να δώσει υψηλής ποιότητας λάδι, ενώ, ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί ευρέως, κρίνεται πολύ σπάνιος. Το φυσικό μείγμα που προκύπτει, εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα οξύτητας στην αγορά.

Ατελείωτη υπεροχή με το βλέμμα στο μέλλον

Μόνο εξέλιξη βλέπουν για το μέλλον οι άνθρωποι της 8:26 Histories και αυτό αφορά και τη γκάμα των προϊόντων, η οποία φέτος εμπλουτίζεται με 4L τενεκέ και 500ml τενεκεδάκι, ενώ, από την επόμενη χρονιά κοντά στο μπουκάλι των 500ml τοποθετείται και το μικρότερο των 200ml με το ίδιο design.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.