Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τρεις γενιές αριστείας στο Κρητικό ελαιόλαδο από την οικογένεια Μαλλιωτάκη

Η ιστορία της Elasion Cretan Olive Oils ξεκινά το 1975, όταν ο Εµµανουήλ Μαλλιωτάκης, γεµάτος πάθος για τη γη του και την παράδοση της Κρήτης, ξεκίνησε να καλλιεργεί ελιές στις εύφορες πλαγιές της Ιεράπετρας και να εµπορεύεται ελαιόλαδα της περιοχής.

Η δεύτερη γενιά, Μαρία Μαλλιωτάκη και Γιώργος Νικολαράκης πήρε την σκυτάλη εξελίσσοντας τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής και εισάγοντας νέες τεχνολογίες που εξασφάλιζαν την αειφορία και την υψηλή ποιότητα. Με όραµα τη διάδοση της κρητικής κουλτούρας, η οικογένεια άρχισε να προωθεί το ελαιόλαδο Elasion στις διεθνείς αγορές, φέρνοντας τη γεύση της Κρήτης σε όλο τον κόσµο.

Σήµερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας, µε την ίδια αφοσίωση και µεράκι, συνεχίζει την παράδοση, συνδυάζοντας την κληρονοµιά µε την καινοτοµία.

 

Διαβάστε και ξεφυλλίστε σε υψηλή ανάλυση το TOP 50 του Ελαίας Καρπός

 

Αυθεντικότητα και ποιότητα

Σύµφωνα µε τη διευθύντρια πωλήσεων της εταιρείας, Εµµανουέλα Λαµπίρη, το όραµα της Elasion είναι να παραµείνει σύµβολο αυθεντικότητας και ποιότητας, προσφέροντας στους καταναλωτές ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που αντικατοπτρίζει την ιστορία και τις αξίες της οικογένειας και της Κρητικής γης. «Οραµά µου είναι να καταστεί η Elasion ένα από τα πιο αναγνωρισµένα brands ελαιολάδου παγκοσµίως, γνωστό για την ποιότητά του και τη βαθιά του σύνδεση µε την κρητική γη» σηµειώνει χαρακτηριστικά η ίδια.

Η εταιρεία, που προσφέρει µονοποικιλιακό ελαιόλαδο από Κορωνέικες ελιές, αποκλειστικά από επιλεγµένους ελαιώνες στην Κρήτη, στοιχεύει στη διεθνή ανάπτυξή της, η οποία βασίζεται σε δύο άξονες: την οικοδόµηση ισχυρών συνεργασιών και τη συνεχή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις τροφίµων. Επίσης, διατηρεί σταθερές σχέσεις µε διανοµείς και χονδρέµπορους που επιθυµούν να προωθήσουν ένα αυθεντικό ελληνικό προϊόν στις δικές τους αγορές. Ήδη διατηρεί παρουσία στην Ευρώπη ενώ αγορές-στόχοι για την Elasion αποτελούν η Ασία και η Βόρεια Αµερική. «Πιστεύουµε πως το ελαιόλαδό µας έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε βασικό προϊόν υγιεινής διατροφής παγκοσµίως», τονίζει η ίδια.

Η υπεραξία της προέλευσης

«Η αγορά ελαιολάδου είναι άκρως ανταγωνιστική, ιδιαίτερα σε χώρες µε ισχυρή παραγωγή, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Μια από τις µεγαλύτερες προκλήσεις, τονίζει η κυρία Λαµπίρη, είναι να εκπαιδεύσουµε το κοινό στις διαφορές µεταξύ των ποιοτήτων ελαιολάδου και να δείξουµε τι κάνει το δικό µας προϊόν µοναδικό. ∆ίνουµε µεγάλη έµφαση στη διαφάνεια και στην επικοινωνία της προέλευσης και της διαδικασίας παραγωγής».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα ταυτότητα για το εγχώριο ελαιόλαδο, την οποία συνθέτει ένα πάντρεμα του τόπου, των ποικιλιών και της παράδοσης με τη διεθνή επιστήμη και...

REPORTS

Η εμπειρία των τελευταίων ετών βεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι για την ανάπτυξη του ελαιοκομικού κλάδου στην Ελλάδα δεν αρκεί μια καλύτερη...

REPORTS

Υψηλή συγκέντρωση σε πολυφαινόλες, που υποστηρίζει ισχυρισµό υγείας, σε συνδυασµό µε σπάνια αρµονία στον οργανοληπτικό έλεγχο χαρακτηρίζουν το ελαιόλαδο Julia της Γιούλιας Αντωνίου και...

REPORTS

Λεπτή φρουτώδη γεύση σε ισορροπία πικρού και πικάντικου και οξύτητα κάτω από 0,8% προσφέρει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 245, που παράγεται από ποικιλία ελιάς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...