Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες, κυρίως από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ήρθαν στη Μαδρίτη για να ανακαλύψουν τα μυστικά του ισπανικού ελαιόλαδου, χάρη στη συνεργασία του FPCO με το τουριστικό πρακτορείο Walk and Eat Spain.
Η Walk and Eat Spain, γνωστή για τις γαστρονομικές περιηγήσεις της στη Μαδρίτη, παρέχει στους τουρίστες την ευκαιρία να ζήσουν την αυθεντική γαστρονομική κουλτούρα της Ισπανίας. Οι επισκέπτες συμμετέχουν σε ειδικές διαδρομές, επισκεπτόμενοι αγορές, μπαρ τάπας, εστιατόρια, καθώς και μοναδικούς βιωματικούς χώρους όπως το La Comunal, που φιλοξενεί τη βιβλιοθήκη ελαίων FPCO.
Οι τουρίστες που επισκέφτηκαν το La Comunal το 2024 είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες ελαιόλαδων, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα και καθοδηγούνται από ειδικούς της Walk and Eat Spain. Αυτή η εμπειρία επιτρέπει στους επισκέπτες να βυθιστούν στην ιστορία και τη διαδικασία παραγωγής του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τις διαφορετικές γεύσεις και χαρακτηριστικά των ελαιολάδων που προέρχονται από τις ισπανικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές.
Η Walk and Eat Spain επισημαίνει πως «η συνεργασία αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πελάτες μας, και είναι χαρά μας να τους μυήσουμε στον κόσμο των ισπανικών ελαιόλαδων».
Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Κοινοτικής Κληρονομιάς Olivarero τονίζει ότι «οι συνέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα θετικές, και θα συνεχίσουμε να τις ενισχύουμε. Η Μαδρίτη είναι ένας από τους βασικούς προορισμούς για τον ξένο τουρισμό, και αυτή η συνεργασία αποτελεί σπουδαία ευκαιρία για να γνωρίσουν οι διεθνείς καταναλωτές ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα της ισπανικής γαστρονομίας, το ελαιόλαδο».
Με πληροφορίες από mercacei