Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Σκουτάρι EVOO από Κορωνέικη στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός

Bιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πρώιµης συγκοµιδής, πλούσιο σε πολυφαινόλες.

∆ηµιουργοί του ο Ανάργυρος Βάρδας και η Μαρία Σγουρού, που ανέλαβαν τους οικογενειακούς ελαιώνες στο νοµό Λασιθίου, οι οποίοι ξεκινούν από την Κριτσά, τον τόπο καταγωγής και διαµονής της οικογένειας, σε ένα υψόµετρο 350 µ., και φτάνουν ως το Καβούσι, όπου βρίσκεται το µεγαλύτερο µέρος των υπεραιωνόβιων δέντρων, και έβαλαν στόχο να παράξουν ένα ελαιόλαδο που θα ξεχώριζε.

Το Σκουτάρι, που γεννήθηκε το 2020, διατίθεται σε περιορισµένη ποσότητα και επιλεγµένα καταστήµατα, εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερµανία, την Ελβετία και την Ολλανδία, ενώ στο διάστηµα αυτό έχει αγγίξει τις 50 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισµούς.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.