Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Epirus Βios από Χονδροελιά στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός

Μονοποικιλιακό ελαιόλαδο οξύτητας έως 0,2 από την ιδιαίτερη Χονδροελιά Ηγουµενίτσας, τη µεσόκαρπη ιστορική ποικιλία ελιάς της Θεσπρωτίας, και από ελαιώνες εκατοντάδων ετών, η συγκοµιδή των οποίων, λόγω του ύψους των δέντρων και της µορφολογίας του εδάφους, γίνεται αποκλειστικά µε παραδοσιακό χειρωνακτικό ράβδισµα.

Η ελαιοποίηση πραγµατοποιείται µόνο µε µηχανικές µεθόδους ενώ οι γεύσεις, τα αρώµατα και η υφή του ελαιολάδου παραµένουν αναλλοίωτα µέσω ψυχρής έκθλιψης αλλά και φύλαξης σε ανοξείδωτες δεξαµενές µε αυστηρώς ελεγχόµενη θερµοκρασία (18oC ) και όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Epirus Bios αποτελεί δηµιουργία του Σταύρου Παππά και της νέας εταιρείας Epirou Vios µε έδρα την Πλαταριά Θεσπρωτίας, η οποία θέτει ως στόχο της να συστήσει σε εγχώρια και διεθνή αγορά το ελαιόλαδο της Ηπείρου αλλά και τις ιδιότητες της σπάνιας ποικιλίας Χονδροελιάς µε την πλούσια γεύση και τα θρεπτικά συστατικά.  Όπως άλλωστε οι άνθρωποι της εταιρείας σηµειώνουν: «Το ελαιόλαδο της Ηπείρου είναι ένα άγνωστο σχετικά προϊόν αλλά τόσο ποιοτικό και ξεχωριστά γευστικό που αξίζει να το συστήσουµε σε όλο τον κόσµο».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.