Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Φυλαχτό η ελιά Χαλκιδικής, άνοιγμα στη μαζική εστίαση για την οικογένεια Λιναρδή

Η εταιρεία Σάββας Λιναρδής & ∆. Μουτάφη ΟΕ µε έδρα την Νέα Όλυνθο Χαλκιδικής δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση και εµπόριο επιτραπέζιας ελιάς από το 2019.

της Σοφίας Σπύρου

Ο ιδιοκτήτης Σάββας Λιναρδής ωστόσο διαθέτει µεγάλη εµπειρία ως παραγωγός επιτραπέζιας ελιάς από το 1989 και βρίσκεται στο χώρο από της τυποποίησης από το 2010.  Το 2019 αποφάσισε να περάσει σε branding του προϊόντος ως premium µε την ετικέτα “Περίαπτον” κεφαλαιοποιώντας τη γνώση του στην παραγωγή ποιοτικού προϊόντος και στοχεύοντας σε άνοιγµα σε νέα κανάλια διάθεσης τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού. Σήµερα η επιχείρηση παράγει 200 τόνους ελιάς Χαλκιδικής από περίπου 200 στρέµµατα ιδιόκτητων ελαιώνων που βρίσκονται στη Νέα Όλυνθο. 

Πριν το 2019 ο Σάββας Λιναρδής διοχέτευε το προϊόν σε λαϊκές αγορές στην Μακεδονία το οποίο όπως θα πει του έδωσε τη δυνατότητα να χτίσει την ποιότητα του προϊόντος. “Οι αποδόσεις µε κύρια αγορά τις λαϊκές είναι περιορισµένες και µε δεδοµένο ότι τα τρία παιδιά µου ετοιµάζονται να µπουν στην επιχείρηση έπρεπε να αυξήσω το µέγεθος και να αλλάξω τον προσανατολισµό των πωλήσεων”, θα πει ο κ Λιναρδής.  Στόχος όπως θα πει ο ίδιος είναι να µπούµε στη HORECA, σε καταστήµατα σε τουριστικούς προορισµούς στη Χαλκιδική και σε ντελικατέσεν αλλά όχι σε σούπερ µάρκετ’. Όσον αφορά στο όνοµα της ετικέτας που σηµαίνει “φυλαχτό” ο κ Λιναρδής  εξηγεί ότι παραπέµπει στην ελιά ως τον καρπό που φέρει το πολύτιµο ελαιόλαδο. 

Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης περιλαµβάνουν συσκευαστήριο καθώς και αποθήκη 300 τ.µ. µε την επένδυση να ανέρχεται σε 25.000 ευρώ και 150.000 ευρώ αντίστοιχα. Η επένδυση που χρηµατοδοτήθηκε από ιδία κεφάλαια έγινε προκειµένου να επιτρέψει στον κ Λιναρδή να αυξήσει την επιχειρηµατική δραστηριότητα ‘Μέχρι το 2010 λειτουργούσα µε τη µορφή οικοτεχνίας διατηρώντας τις ελιές σε βαρέλια που βρίσκονταν στο σπίτι αλλά οι ανάγκες ανάπτυξης  µε οδήγησαν να δηµιουργήσω σύγχρονες εγκαταστάσεις’, αναφέρει ο ίδιος. Η επιχείρηση συµµετείχε για δεύτερη φορά στην Expotrof ενώ έχει δώσει το παρόν και σε άλλες εκθέσεις εντός της χώρας κάτι που φέρνει σύµφωνα µε τον κ Λιναρδή σηµαντικό όφελος στην εµπορική δραστηριότητα ‘Οι γνωριµίες που γίνονται µπορεί να µην αποφέρουν άµεσα αλλά σε βάθος χρόνου η επαφή που καλλιεργείται µες από τις εκθέσεις µπορεί να οδηγήσει σε άνοιγµα νέων συνεργασιών’, σηµειώνει  ο κ Λιναρδής.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου έκανε το νεμπούτο του ο διεθνής διαγωνισμός ATHENA International Olive Oil Competition_ΙOOC στο πανέμορφο περιβάλλον του Mystras Grand Palace Resort...

REPORTS

Ελαιόλαδα όμορφα αρωματικά στη μύτη, κομψά και απαλά στο στόμα και γεμάτα χαρακτήρα δίνει η ιστορική ποικιλία Κονσερβολιά, η κύρια χρήση της οποίας όμως...

REPORTS

Να µετατρέψει µονοµιάς όλη την εκµετάλλευσή του, που αριθµεί 200 στρέµµατα ελαιώνα στον κάµπο της Στυλίδας, σε βιολογική ετοιµάζεται ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, που είναι...

REPORTS

Η εταιρεία Asterios Olive Groves of Halkidiki του κ. Αστέριου Τσολάκη είναι µια εταιρεία παραγωγής, τυποποίησης και εµπορίας επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου µε έδρα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...