Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Υιοθετήστε μια ελιά και ζήστε μαζί της

Η παράδοση της οικογένειας Χατζηδημητρίου στην παραγωγή ελαιολάδου κρατάει από τις αρχές του 20στού αιώνα (~1902-3) όταν υπάρχει και ο πρώτος καταγεγραμμένος ελαιώνας της, γύρω από τον οποίο συγκεντρώθηκε η σημερινή έκταση στους λόφους (υψόμετρο 300-500 μ.) της περιφέρειας Πλωμαρίου κοντά στο χωριό Τρύγονα.

Πρωταγωνίστρια η Κολοβή ποικιλία, η οποία στους απότομους και μεγάλης κλίσης ελαιώνες με τις παραδοσιακές πεζούλες αποδίδει το καλύτερο δυνατό προϊόν. Η συλλογή των ελαιόκαρπων γίνεται όταν αυτοί φτάσουν στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας, συνήθως τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Στη φάση αυτή οι ελιές είναι ακόμα πράσινες και οδεύουν στο να αλλάξουν χρώμα. Τότε που ο καρπός μπορεί να μας δώσει ενα υψηλά φαινολικό ελαιόλαδο που βοηθά στην καλύτερη υγεία. Όταν λοιπόν όλη αυτή η γνώση πέρασε στα χέρια της τέταρτης γενιάς της οικογένειας, αποφάσισε να δημιουργήσει τη «Mia Elia» στο τέλος του 2019.

Ελαιόλαδο από το δικό σου δέντρο

Με τη δράση Mia Elia «Υιοθετήστε Μια Ελιά και ζήστε μαζί της» η επιχείρηση δίνει τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από το δικό τους ελαιόδεντρο και να ακολουθήσουν όλη τη διαδικασία μέχρι να φτάσει το τελικό προϊόν στο τραπέζι τους. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να ονομάσουν το ελαιόδεντρό τους και φυσικά μπορούν να το επισκεφτούν καθώς ενημερώνονται για το πού ακριβώς βρίσκεται, επιπροσθέτως με όλες τις πληροφορίες και φωτογραφία του. Οι πελάτες είναι κυρίως από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ντουμπαι αλλά και στην Ευρώπη. Στο εσωτερικό έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με delicatessen, χώρους εστίασης και ξενοδοχεία οι οποίοι προσφέρουν το ελαιόλαδο του δέντρου στους πελάτες τους, δίνοντας τη δυνατότητα να μυηθούν σε όλη τη διαδικασία μέσω μιας μοναδικής σελίδας του ελαιόδεντρου που αναφέρεται στην κάθε συσκευασία.

ΕΝΑ ΜΟΝΑ∆ΙΚΟ ∆ΕΝΤΡΟ

Το όνοµα «Mia Elia» σηµατοδοτεί τη µοναδικότητα του δέντρου και το χάλκινο χρώµα στο λογότυπο είναι χάριν τιµής στην εποχή του χαλκού (τρίτη χιλιετία π.Χ.) κατά την οποία είναι η πρώτη καταγραφή παραγωγής ελαιόλαδου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

REPORTS

Το βραβευμένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Μπεχράκη" σε premium συσκευασία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και άλλους είκοσι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα έχουν...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...