Πρωταγωνίστρια η Κολοβή ποικιλία, η οποία στους απότομους και μεγάλης κλίσης ελαιώνες με τις παραδοσιακές πεζούλες αποδίδει το καλύτερο δυνατό προϊόν. Η συλλογή των ελαιόκαρπων γίνεται όταν αυτοί φτάσουν στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας, συνήθως τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Στη φάση αυτή οι ελιές είναι ακόμα πράσινες και οδεύουν στο να αλλάξουν χρώμα. Τότε που ο καρπός μπορεί να μας δώσει ενα υψηλά φαινολικό ελαιόλαδο που βοηθά στην καλύτερη υγεία. Όταν λοιπόν όλη αυτή η γνώση πέρασε στα χέρια της τέταρτης γενιάς της οικογένειας, αποφάσισε να δημιουργήσει τη «Mia Elia» στο τέλος του 2019.
Ελαιόλαδο από το δικό σου δέντρο
Με τη δράση Mia Elia «Υιοθετήστε Μια Ελιά και ζήστε μαζί της» η επιχείρηση δίνει τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από το δικό τους ελαιόδεντρο και να ακολουθήσουν όλη τη διαδικασία μέχρι να φτάσει το τελικό προϊόν στο τραπέζι τους. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να ονομάσουν το ελαιόδεντρό τους και φυσικά μπορούν να το επισκεφτούν καθώς ενημερώνονται για το πού ακριβώς βρίσκεται, επιπροσθέτως με όλες τις πληροφορίες και φωτογραφία του. Οι πελάτες είναι κυρίως από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ντουμπαι αλλά και στην Ευρώπη. Στο εσωτερικό έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με delicatessen, χώρους εστίασης και ξενοδοχεία οι οποίοι προσφέρουν το ελαιόλαδο του δέντρου στους πελάτες τους, δίνοντας τη δυνατότητα να μυηθούν σε όλη τη διαδικασία μέσω μιας μοναδικής σελίδας του ελαιόδεντρου που αναφέρεται στην κάθε συσκευασία.
ΕΝΑ ΜΟΝΑ∆ΙΚΟ ∆ΕΝΤΡΟ
Το όνοµα «Mia Elia» σηµατοδοτεί τη µοναδικότητα του δέντρου και το χάλκινο χρώµα στο λογότυπο είναι χάριν τιµής στην εποχή του χαλκού (τρίτη χιλιετία π.Χ.) κατά την οποία είναι η πρώτη καταγραφή παραγωγής ελαιόλαδου.
