Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Medusa EVOO από Κλωνάρα στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός

Από ελιές της ποικιλίας Κλωνάρα (ή Ντόπια Κορωπίου), η οποία θεωρείται κλώνος της Μεγαρείτικης, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόδο Medusa EVOO της Ρενάτας Σταυροπούλου.

Πηγή έµπνευσης του brand, η οµώνυµη Γοργόνα της Ελληνικής Μυθολογίας, απεικονισµένη αντί για φίδια στο κεφάλι, µε κλωνάρια από ελιές, λόγω της µονοποικιλιακής προέλευσης της ετικέτας. Κυκλοφορεί σε βαµµένες γυάλινες φιάλες των 500ml και 250ml και έχει τοποθετηθεί στα ράφια επιλεγµένων καταστηµάτων ανά την Ελλάδα, ενώ έχει καταφέρει και στοχευµένες εξαγωγές στις ΗΠΑ. Σηµειώνεται ότι η ιδιαίτερα διαδεδοµένη στην Αττική ποικιλία Κλωνάρα είναι διπλής χρήσης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.