Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Alpha Plus EVOO από Κολοβή στα κορυφαία ελαιόλαδα του Ελαίας Καρπός

Πλούσια φρουτώδη αρώµατα, απαλή πικρή γεύση, µέτρια πικάντικη αίσθηση αλλά και το βελούδινο άγγιγµα που υπόσχεται το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από ποικιλία Κολοβή προσφέρει το βραβευµένο στον διεθνή διαγωνισµό Athena IOOC, Alpha Plus.

Πρόκειται για ένα συνεταιριστικό ελαιόλαδο, δηµιουργία του Ελαιουργικού Συνεταιρισµού Ακρασίου, ένα ηµιορεινό χωριό στα βόρεια του Πλωµαρίου περιτριγυρισµένο µε ελαιόδεντρα, όπου δηµιουργούνται ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή ελαιολάδου. Πρόκειται για σύγχρονη και επισκέψιµη παραγωγική µονάδα, που εφαρµόζει σύστηµα διαχείρισης ιχνηλασιµότητας τροφίµων ISO 22005:2007 πιστοποιηµένο από την TÜV Austria.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών...

REPORTS

Οι τελικές εκτιμήσεις για την πληγείσα από τις καιρικές συνθήκες συγκομιδή στην Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η απόδοση ελαιολάδου της χώρας θα πέσει κάτω από...

REPORTS

Σταθεροποιητική τάση ελλείψει νέων πωλήσεων και µικρές πιέσεις όπου οι ποιότητες ή οι ανάγκες το επιτρέπουν δίνουν τον τόνο στην εγχώρια και διεθνή αγορά...

REPORTS

H τελευταία μεγάλη άνοδος των τιμών του ελαιoλάδου διεθνώς προσφέρει αναμφίβολα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους Έλληνες καλλιεργητές. Δεν λύνει ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.