Παράγεται από ελαιόδεντρα ποικιλίας Κορωνέικη στη Ρόδο µε ιδιαίτερη φροντίδα σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Η συγκοµιδή γίνεται στις αρχές Νοεµβρίου και η ελαιοποίηση γίνεται την ίδια µέρα µε τη µέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά και θρεπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου. Παραγωγός ο Αλέξανδρος Πασσάλης, ιδιοκτήτης του ελαιώνα που φύτεψε ο συνονόµατος παππούς του στην παραλία Θεολόγου Ρόδου, µέσα στην περιοχή όπου σήµερα βρίσκεται η ξενοδοχειακή επιχείρηση της οικογένειας. Έτσι, όπως σηµειώνει ο ίδιος, προέκυψε και το όνοµα «Alexandros Olive Grove» µε την πρώτη εµφιάλωση να γίνεται το 2012. Από τότε η πορεία του brand είναι ανοδική και έχει αποσπάσει βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισµούς ποιότητας και γεύσης ενώ το εστιατόριο RODI Pure Deli που δηµιούργησε η οικογένεια δίπλα στο ξενοδοχείο, πραγµατοποιεί γευσιγνωσίες ελαιολάδου τουλάχιστον δύο φορές την εβδοµάδα.
