Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το εμβληματικό πρόγραμμα Sommelier Olive Oil επιστρέφει στο Λονδίνο από 20 – 24 Ιανουαρίου

Το εμβληματικό πρόγραμμα Sommelier Olive Oil του Olive Oil Times Education Lab επιστρέφει στο Λονδίνο για το 2024, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο του ελαιολάδου μέσα από μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

Από τις 20 έως τις 24 Ιανουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετάσχουν σε ένα πενθήμερο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο Συμβούλιο Διεθνούς Εκπαιδευτικής Ανταλλαγής (CIEE) στο Bloomsbury, κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτενή εκπαίδευση σε τομείς όπως η αισθητηριακή αξιολόγηση ελαιολάδου, η παραγωγή και άλεση, οι εφαρμογές στη μαγειρική, οι βέλτιστες πρακτικές καλλιέργειας και η διασφάλιση ποιότητας.

Ο διευθυντής του προγράμματος, Curtis Cord, δήλωσε ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την εις βάθος κατανόηση του ελαιολάδου και της ποιότητάς του, με στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες γνώσεις που θα ενισχύσουν τη σχέση τους με αυτό το πολύτιμο προϊόν.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτεί προϋποθέσεις και είναι ανοιχτή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ποιότητα του ελαιολάδου, από επαγγελματίες του κλάδου μέχρι ερασιτέχνες και λάτρεις του προϊόντος. Με πάνω από 500 αποφοίτους που έχουν ενταχθεί σε ένα διεθνές δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών, το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό πυλώνα της εκπαίδευσης και προώθησης της ποιότητας του ελαιολάδου παγκοσμίως.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την αναγνώριση της «Χωραΐτικης» ελιάς ως ΠΓΕ ελαιόλαδο «τρέχει» ο Δήμος Γορτυνίας, όπως αναφέρθηκε στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα. Η μοναδικής...

REPORTS

Την διεθνή καταξίωση του επώνυµου ελαιόλαδου καλείται να επιδιώξει η Ελλάδα, µε τους παραδοσιακούς ελαιώνες και τα ΠΟΠ προϊόντα να αποτελούν το «κλειδί» που...

REPORTS

Η φετινή, επετειακή 10η διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου ATHENA πραγματοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, στις 8, 9 και 10 Μαΐου, στο ιστορικό κτήριο...

REPORTS

Σε ένα µικρό ηµιορεινό χωριό ανάµεσα στα βουνά της Ζακύνθου, όπου η παραδοσιακή ελαιοκαλλιέργεια ευδοκιµεί, κάθε Οκτώβρη της παιδικής της ηλικίας ανυποµονούσε να γευτεί...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...