Από τις 20 έως τις 24 Ιανουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετάσχουν σε ένα πενθήμερο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο Συμβούλιο Διεθνούς Εκπαιδευτικής Ανταλλαγής (CIEE) στο Bloomsbury, κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτενή εκπαίδευση σε τομείς όπως η αισθητηριακή αξιολόγηση ελαιολάδου, η παραγωγή και άλεση, οι εφαρμογές στη μαγειρική, οι βέλτιστες πρακτικές καλλιέργειας και η διασφάλιση ποιότητας.
Ο διευθυντής του προγράμματος, Curtis Cord, δήλωσε ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την εις βάθος κατανόηση του ελαιολάδου και της ποιότητάς του, με στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες γνώσεις που θα ενισχύσουν τη σχέση τους με αυτό το πολύτιμο προϊόν.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτεί προϋποθέσεις και είναι ανοιχτή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ποιότητα του ελαιολάδου, από επαγγελματίες του κλάδου μέχρι ερασιτέχνες και λάτρεις του προϊόντος. Με πάνω από 500 αποφοίτους που έχουν ενταχθεί σε ένα διεθνές δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών, το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό πυλώνα της εκπαίδευσης και προώθησης της ποιότητας του ελαιολάδου παγκοσμίως.