Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ελαιόλαδο αρωματίζεται με φρέσκα φρούτα και αποκτά άλλη χάρη

Έπειτα από την πολυετή ενασχόληση με τη γη, το management και την καλλιτεχνία, η ομάδα της November Fruits μάζεψε και ένωσε τις εμπειρίες της ώστε να δημιουργηθούν προϊόντα με την εμπειρία του παραγωγού, αλλά με σύγχρονο τρόπο και αισθητική, προκειμένου το αποτέλεσμα να καλύπτει τα υψηλά στάνταρ που η ίδια έθεσε.

Από δέντρα των ποικιλιών Κορωνέϊκη και Αθηνολιά, τα οποία καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα στις περιοχές των Κροκεών και Μολάων Λακωνίας, γίνεται η συλλογή των καρπών στα μέσα του Φθινοπώρου. Εντός 24 ωρών ο χυμός τους βρίσκεται ήδη αποθηκευμένος και μετά το αναγκαίο διάστημα για την αποστράγγιση, μεταφέρεται σε φιάλες και είναι έτοιμος να τον απολαύσετε!

Ελαιόλαδο με προσθήκη φρέσκων λεμονιών

Στην ελληνική κουζίνα, το κλασικό «λαδολέμονο» δεν μπορεί να λείπει από την τραπεζαρία, όπως, εξάλλου, και το φρέσκο ψωμί ή το αλατοπίπερο. Οι ελιές, για τις οποίες ξεκινά η συγκομιδή τους τον Νοέμβριο, ελαιοποιούνται στο ελαιοτριβείο ταυτόχρονα με φρέσκα ελληνικά λεμόνια. Ο χυμός των ελιών και τα αιθέρια έλαια της φλούδας λεμονιού αναμειγνύονται αρμονικά και προσφέρουν ένα μοναδικά αρωματικό ελαιόλαδο. Δημιουργείται έτσι μία αξέχαστη δροσιστική, πικάντικη και ελαφρώς πικρή, καθώς και μια απαλή λεμονάτη γεύση.

Σερβίρετέ το ωμό σε ελαφριά πιάτα και σαλάτες ή ως ντιπ ψωμιού. Είναι ιδανικό για καρυκεύματα, ντρέσινγκ, μαρινάδες, ντιπ, ψήσιμο στο φούρνο ή στη σχάρα, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη γαστρονομική δημιουργία όσων λατρεύουν την γκουρμέ αλλά και γευστική μαγειρική!

Ελαιόλαδο με προσθήκη φρέσκων μανταρινιών

Το λατρεμένο γλυκό μανταρίνι είναι ένα χειμωνιάτικο εσπεριδοειδές που υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, η γαστρονομική φαντασία το έχει τοποθετήσει στην καθημερινή μας τραπεζαρία. Οι καρποί του Νοεμβρίου, οι ελιές, συμπιέζονται μαζί με φρέσκα ελληνικά μανταρίνια. Ο χυμός των ελιών και τα αιθέρια έλαια της φλούδας του μανταρινιού δένουν αρμονικά και προσφέρουν αυτό το αρωματικό ελαιόλαδο.

Απολαύστε μια αξέχαστη δροσιστική, πικάντικη, ελαφρώς πικρή, αλλά και γλυκιά γεύση! Σερβίρετέ το ωμό σε ελαφριά πιάτα και σαλάτες ή ως ντιπ ψωμιού. Είναι ιδανικό για dressings, μαρινάδες, ψητά και μαγειρευτά πιάτα, αλλά και για ζαχαροπλαστική, απεριτίφ και κοκτέιλ. Προσφέρει ατελείωτες επιλογές για την προσθήκη μιας φρουτώδους γεύσης σε κάθε σας δημιουργία!

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Follow us on Social Media facebookFollow us on Social Media facebook

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.