Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ελαιόλαδο αρωματίζεται με φρέσκα φρούτα και αποκτά άλλη χάρη

Έπειτα από την πολυετή ενασχόληση με τη γη, το management και την καλλιτεχνία, η ομάδα της November Fruits μάζεψε και ένωσε τις εμπειρίες της ώστε να δημιουργηθούν προϊόντα με την εμπειρία του παραγωγού, αλλά με σύγχρονο τρόπο και αισθητική, προκειμένου το αποτέλεσμα να καλύπτει τα υψηλά στάνταρ που η ίδια έθεσε.

Από δέντρα των ποικιλιών Κορωνέϊκη και Αθηνολιά, τα οποία καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα στις περιοχές των Κροκεών και Μολάων Λακωνίας, γίνεται η συλλογή των καρπών στα μέσα του Φθινοπώρου. Εντός 24 ωρών ο χυμός τους βρίσκεται ήδη αποθηκευμένος και μετά το αναγκαίο διάστημα για την αποστράγγιση, μεταφέρεται σε φιάλες και είναι έτοιμος να τον απολαύσετε!

Ελαιόλαδο με προσθήκη φρέσκων λεμονιών

Στην ελληνική κουζίνα, το κλασικό «λαδολέμονο» δεν μπορεί να λείπει από την τραπεζαρία, όπως, εξάλλου, και το φρέσκο ψωμί ή το αλατοπίπερο. Οι ελιές, για τις οποίες ξεκινά η συγκομιδή τους τον Νοέμβριο, ελαιοποιούνται στο ελαιοτριβείο ταυτόχρονα με φρέσκα ελληνικά λεμόνια. Ο χυμός των ελιών και τα αιθέρια έλαια της φλούδας λεμονιού αναμειγνύονται αρμονικά και προσφέρουν ένα μοναδικά αρωματικό ελαιόλαδο. Δημιουργείται έτσι μία αξέχαστη δροσιστική, πικάντικη και ελαφρώς πικρή, καθώς και μια απαλή λεμονάτη γεύση.

Σερβίρετέ το ωμό σε ελαφριά πιάτα και σαλάτες ή ως ντιπ ψωμιού. Είναι ιδανικό για καρυκεύματα, ντρέσινγκ, μαρινάδες, ντιπ, ψήσιμο στο φούρνο ή στη σχάρα, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη γαστρονομική δημιουργία όσων λατρεύουν την γκουρμέ αλλά και γευστική μαγειρική!

Ελαιόλαδο με προσθήκη φρέσκων μανταρινιών

Το λατρεμένο γλυκό μανταρίνι είναι ένα χειμωνιάτικο εσπεριδοειδές που υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, η γαστρονομική φαντασία το έχει τοποθετήσει στην καθημερινή μας τραπεζαρία. Οι καρποί του Νοεμβρίου, οι ελιές, συμπιέζονται μαζί με φρέσκα ελληνικά μανταρίνια. Ο χυμός των ελιών και τα αιθέρια έλαια της φλούδας του μανταρινιού δένουν αρμονικά και προσφέρουν αυτό το αρωματικό ελαιόλαδο.

Απολαύστε μια αξέχαστη δροσιστική, πικάντικη, ελαφρώς πικρή, αλλά και γλυκιά γεύση! Σερβίρετέ το ωμό σε ελαφριά πιάτα και σαλάτες ή ως ντιπ ψωμιού. Είναι ιδανικό για dressings, μαρινάδες, ψητά και μαγειρευτά πιάτα, αλλά και για ζαχαροπλαστική, απεριτίφ και κοκτέιλ. Προσφέρει ατελείωτες επιλογές για την προσθήκη μιας φρουτώδους γεύσης σε κάθε σας δημιουργία!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα δύο κορυφαία προϊόντα της Λέσβου, ήτοι το ελαιόλαδο και το ούζο, συνδυάζει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο με αστεροειδή γλυκάνισο της Protoulis Master Olive...

REPORTS

Το βραβευμένο ελαιόλαδο "Ελαιώνες Μπεχράκη" σε premium συσκευασία αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και άλλους είκοσι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση και θα έχουν...

REPORTS

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2025» που διοργανώνεται επί σειρά ετών από την Λέσχη Φίλων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...