Το συμπόσιο αναμένεται να συγκεντρώσει ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες του κλάδου, παραγωγούς και εμπόρους προκειμένου να εξερευνήσουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το ελαιόλαδο και την υγεία.
Το πρόγραμμα του συμποσίου εστιάζει στις επιπτώσεις του ελαιολάδου και της ελιάς στη δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως η Μεσογειακή διατροφή, η ποιότητα και αυθεντικότητα του ελαιολάδου, στρατηγικές μάρκετινγκ, καθώς και η βιωσιμότητα στην παραγωγή.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης, παρουσιάσεις, στρογγυλά τραπέζια, γευσιγνωσίες και συνεργατικές συναντήσεις, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων.