Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα σκαριά επιτραπέζια ελιά ποικιλίας Καλαμών με μειωμένη αλατότητα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου LowSaltOlives με τίτλο “Παραγωγή νέου προϊόντος φυσικής μαύρης ελιάς ποικιλίας Καλαμών μειωμένης αλατότητας¨, η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο  κύριος Στέλιος Δρυς, Διευθύνων Σύμβουλος του συντονιστή φορέα foodstandard Α.Ε. Ο κύριος Δρυς έπειτα από μια σύντομη αναφορά στο σκοπό της εκδήλωσης, μίλησε για τη σπουδαιότητα του προγράμματος, καθώς και για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η συνεισφορά του έργου για τους ελαιοκαλλιεργητές του Α.Ε.Σ. Στέρνα, αποτέλεσε τον πυρήνα της ομιλίας του κύριου Αδαμόπουλου Σταύρου, Προέδρου της Α.Ε.Σ. Στέρνας. Ο ίδιος, τόνισε ότι με βάση τα αποτελέσματα του έργου, ο Συνεταιρισμός θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου προϊόντος ελιάς Καλαμών  χαμηλής αλατότητας με υποκατάσταση του χλωριούχου νατρίου κατά 50% από χλωριούχο κάλιο.

Ο καθηγητής του τμήματος Επιστήμης, Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γ.Π.Α. κύριος Ευστάθιος Ζ. Πανάγου, κάνοντας την παρουσίαση των σημαντικών αποτελεσμάτων του έργου,  αναφέρθηκε στις ενέργειες που ακολούθησαν, προκειμένου το LowSaltOlives από ιδέα, να γίνει πράξη. Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συμμετέχοντες καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αυτών, ολοκλήρωσε  την όμορφη εκδήλωση.

Με σεβασμό προς την αγορά και τους καταναλωτές, το συγκεκριμένο έργο εξ’ αρχής υπηρέτησε την προσπάθεια για τη δημιουργία πιο υγιεινών και ισορροπημένων διατροφικών επιλογών, χωρίς θυσία της γεύσης και της διατροφικής αξίας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ήταν όλοι εκεί. Εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της αλυσίδας αξίας του ελαιολάδου, από βραβευμένους Έλληνες και ξένους παραγωγούς μέχρι στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης...

REPORTS

Την Κυριακή, 27 Απριλίου 2025, στο ξενοδοχείο Pharae Palace Hotel της όμορφης Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου ProbioticOlives...

REPORTS

Την αναγνώριση της «Χωραΐτικης» ελιάς ως ΠΓΕ ελαιόλαδο «τρέχει» ο Δήμος Γορτυνίας, όπως αναφέρθηκε στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα. Η μοναδικής...

REPORTS

Την διεθνή καταξίωση του επώνυµου ελαιόλαδου καλείται να επιδιώξει η Ελλάδα, µε τους παραδοσιακούς ελαιώνες και τα ΠΟΠ προϊόντα να αποτελούν το «κλειδί» που...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...