Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε αναζήτηση Εθνικής Στρατηγικής για το ελαιόλαδο στο Olive Oil Forum 2025

Σε μία περίοδο διαρκών αλλαγών και καθημερινών εξελίξεων στο παγκόσμιο περιβάλλον, ο ελαιοκομικός τομέας αντιμετωπίζει νέες, σημαντικές και πολυδιάστατες προκλήσεις.

Οι παραγωγοί υφίστανται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των καιρικών φαινομένων, ενώ επιβαρύνονται διαρκώς με μεγαλύτερα κόστη.

Οι τυποποιητές καλούνται να προσαρμοστούν σε τεχνολογικές καινοτομίες σε νομοθετικές αλλαγές και σε ένα δυναμικό και αβέβαιο περιβάλλον που κινείται με μεγάλες ταχύτητες και με απαιτούμενη προϋπόθεση την αποτελεσματικότητα.

Οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί για πρακτικότερες συσκευασίες, χαμηλότερες τιμές και ποιοτικά προϊόντα.

Το ελαιόλαδο αξίζει να έχει ένα δικό του forum για την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων του τομέα, με την παράλληλη καταγραφή των προβλημάτων και των προτάσεων προς επίλυσή τους.

Στο Olive Oil Forum 2025, μέσα από την αλληλεπίδραση όλων των επιμέρους κλάδων, θα αναγνωριστούν κοινά προβλήματα που τους επηρεάζουν και τους προκαλούν αδυναμίες και δυσκολίες.

Η συζήτηση και η ανταλλαγή ιδεών θα οδηγήσει σε συντονισμένες λύσεις, θα ενισχύσει τη συνεργασία, θα φέρει στο προσκήνιο νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις, θα προάγει την διαφάνεια και την αλληλοκατανόηση καθώς και την αναγνώριση και εφαρμογή καλών πρακτικών.

Και ως επισφράγιση, θα προκύψουν και τα απαιτούμενα μέτρα ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ του τομέα.

Θεματολογία

  1. Κλιματική Αλλαγή και Ακραία Καιρικά Φαινόμενα. Περιβάλλον, αειφορία & βιωσιμότητα.
    2. Τεχνολογία παραγωγής & ελαιοποίησης, Καινοτομία και Εκσυγχρονισμός.
    Συγκομιδή, ελαιοποίηση, αποθήκευση.
    3. Ποιότητα, ανάδειξη και διασφάλισή της.
    4. Καλλιεργητικές πρακτικές, επιμολύνσεις, υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
    5. Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας.
    6. Προβολή – Προώθηση εντός & εκτός της χώρας.
    7. Εξαγωγές, βέλτιστες διαδικασίες και ευκαιρίες, δυνατότητες & προοπτικές.
    8. Ελαιόλαδο, γεύση και υγεία.
    9. Ελαιόλαδο, μαζική εστίαση και γαστρονομία.
    10. Ο ελαιοκομικός τομέας με ορίζοντα το 2030.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα αναλυτικά, ΕΔΩ. 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Λίγες φαίνεται πως είναι οι μέρες του αδήλωτου ελαιολάδου που κυκλοφορεί σε κάθε είδους συσκευασίες/τενεκέδες ανά την επικράτεια. Με το καινούριο πρόστιμο των 60...

REPORTS

Στο ΦΕΚ (Β’ 1749) δημοσιεύτηκε η τετρασέλιδη Υπουργική Απόφαση με την οποία θεσπίζεται το πλαίσιο για την εφαρμογή του συστήματος υποβολής δηλώσεων συγκομιδής ελαιοκάρπου....

REPORTS

Πρωταγωνιστικά από άποψη ποιότητας το ελαιόλαδο και τα σπορέλαια ελληνικής προέλευσης, όμως οφείλουν να πραγματοποιήσουν σημαντικά βήματα για να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς...

REPORTS

«Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα, και θέλω να κρατήσω τον πήχη των προσδοκιών χαμηλά γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ. Έχουμε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σάρκα και οστά θα λάβει το επόµενο χρονικό διάστηµα ο κοινός σχεδιασµός των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών για πλήρη διαφάνεια στα θεµελιώδη στοιχεία...

REPORTS

Εβδοµάδα πόλωσης η περασµένη για τον ελαιοκοµικό τοµέα, µε την ιταλική αγορά να αντιστέκεται και να ανακτά περίτεχνα τα 9 ευρώ για τα (λίγα)...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...