Οι ποσότητες αυτές, σε συνδυασμό με τις άλλες ποιότητες (λαμπάντε, ραφιναρισμένο και πυρηνόκαρπο), ανήλθαν συνολικά σε 216.840 τόνους, αυξημένες κατά 1,2% σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου, αλλά μειωμένες κατά 18,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα παραπάνω νούμερα αποτυπώνονται στην τελευταία έκθεση Frantoio που παρουσίασε το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας, η οποία αποκαλύπτει επίσης ότι το 72,6% του αποθηκευμένου προϊόντος αντιπροσωπεύεται από το EVOO, εκ των οποίων οι 89.307 τόνοι (56,7%) είναι ιταλικής προέλευσης, και μόνο το 1% των αποθεμάτων αντιπροσωπεύεται από παρθένο ελαιόλαδο.
Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, το 51% των εθνικών αποθεμάτων ελαιολάδου βρίσκεται στις νότιες περιοχές της Ιταλίας, κυρίως στην Απουλία και την Καλαβρία (32% και 10,9%, αντίστοιχα). Σε επαρχιακό επίπεδο, το 14,1% των αποθεμάτων βρίσκεται στην επαρχία του Μπάρι και το 10,3% στην επαρχία της Περούτζια.
Όσον αφορά τα αποθέματα EVOO σε ελαιόλαδα ΠΓΕ, αποθηκεύονται 19 εκατομμύρια λίτρα EVOO, αριθμός κατά 13,3% χαμηλότερος από τα 21,6 εκατομμύρια λίτρα που είχαν καταγραφεί στις 29 Φεβρουαρίου 2024. Συνολικά, τα αποθέματα ελαιολάδου ΠΟΠ/ΠΓΕ αντιστοιχούν στο 8,1% του συνόλου στην Ιταλία και αντιπροσωπεύουν το 11,1% του αποθηκευμένου έξτρα παρθένου ελαιολάδου.
Ομοίως, 27.872 τόνοι EVOO και AOV από βιολογικές καλλιέργειες είναι αποθηκευμένοι (33,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι), εκ των οποίων το 99,6% είναι εξαιρετικά παρθένο.
