Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Acesur κατακτά τη σφραγίδα «Zero Waste» σε μια ελεγχόμενη περίοδο έξι μηνών

Η Acesur, κορυφαία εταιρεία στον τομέα του ελαιολάδου παγκοσμίως, απέκτησε τη σφραγίδα «Από τα απόβλητα στους πόρους: Μηδέν στη χωματερή», από τον Όμιλο Saica, ο οποίος ειδικεύεται στη διαχείριση απορριμμάτων και τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, σε μια ελεγχόμενη περίοδο έξι μηνών, που έληξε τον Φεβρουάριο του 2024, η Acesur πέτυχε καθαρό δείκτη ανάκτησης αποβλήτων 99,77%. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα απόβλητά επαναχρησιμοποιήθηκαν, ανακυκλώθηκαν ή ανακτήθηκαν, αποφεύγοντας τις χωματερές.

Υπό αυτή την έννοια και σε συνεργασία με τη Saica, η εταιρεία έχει καταφέρει να αναπτύξει με επιτυχία διαφορετικά μοντέλα ανακύκλωσης αποβλήτων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

  • Ανάκτηση Χαρτιού και Χαρτονιού: 130 τόνοι χαρτιού και χαρτονιού ανακυκλώθηκαν, παράγοντας 850.000 ανακυκλωμένα κιβώτια για επόμενες χρήσεις.
  • Ανακύκλωση Πολυαιθυλενίου: 29 τόνοι διαφανών απορριμμάτων πολυαιθυλενίου μετατράπηκαν σε υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένα πέλλετ, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε 134.000 m² πλαστικής μεμβράνης για ομαδοποίηση ή παλετοποίηση προϊόντων.
  • Ενεργειακή Αξιοποίηση Πλαστικών Αποβλήτων: 161 τόνοι μη ανακυκλώσιμων πλαστικών αποβλήτων αποτιμήθηκαν ενεργειακά ως CSR, παράγοντας 333.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, ισοδύναμη με την ετήσια κατανάλωση 96 ισπανικών νοικοκυριών.

Τα τελευταία χρόνια, η Acesur έχει ενσωματώσει βιώσιμες πολιτικές στο επίκεντρο της βιομηχανικής της δράσης, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς:

  • Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση: Μειώνουν, επαναχρησιμοποιούν και ανακυκλώνουν βοηθητικά υλικά όπως PET, γυαλί και χαρτόνι. Το εργοστάσιο Dos Hermanas είναι το δεύτερο της ομάδας που αποκτά τη σφραγίδα Zero Waste.
  • Προώθηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας: Εγκατέστησαν φωτοβολταϊκά πάνελ για ιδιοκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και αντικατέστησαν ατμολέβητες που τροφοδοτούνται από φυσικό αέριο με άλλους που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμα καύσιμα (βιομάζα).
  • Κυκλική Οικονομία: Αξιοποιούν τα υποπροϊόντα του ελαιώνα, μετατρέποντάς τα σε ανανεώσιμα καύσιμα.Αυτά και πολλά άλλα μέτρα επέτρεψαν στον όμιλο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 33% τα τελευταία δύο χρόνια, με σχέδια για μείωση 49% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι προσπάθειες αυτές οδήγησαν σε μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 33% τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο τη μείωση κατά 49% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ανανεώνει τη θητεία του ως πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς ο Γιώργος Ντούτσιας, μετά από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 9ης...

REPORTS

Ως ένδειξη της δέσμευσης για τους στόχους που έχουν τεθεί στη στρατηγική της για το 2030, η ισπανική πολυεθνική εταιρεία, Deoleo οδηγεί την αειφορία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η λίστα των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και ακαρεοκτόνων περιλαμβάνει δραστικές ουσίες που προορίζονται για την προστασία της ελιάς από παράγοντες όπως ο δάκος, και υπόκειται...