Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Ελλάδα βρίσκεται στις τρεις κορυφαίες χώρες για ελαιοτουρισμό βάσει έρευνας

Οι εμπειρίες με θέμα το ελαιόλαδο κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα στο πλαίσιο του τουρισμού. Η Μεσόγειος αποτελεί εδώ και καιρό ένα από τα hotspot για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια καθηλωτική εμπειρία ελαιολάδου, με χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, να καταλαμβάνουν τις υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη, χάρη στη μακρά ιστορία τους, όπως διαπιστώνει έρευνα.

Ο τουρισμός με επίκεντρο το ελαιόλαδο, εναλλακτικά γνωστός και ως «ελαιοτουρισμός», αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια ως μια ανερχόμενη τάση στον τουριστικό κλάδο. Στην αναπτυσσόμενη αγορά του ελαιοτουρισμού, η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία, κατατάσσεται στις κορυφαίες χώρες που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες γύρω από το ελαιόλαδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Compare the Market AU, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον κατάλογο των κορυφαίων προορισμών για ελαιοτουρισμό, χάρη στη μακρά και πλούσια ιστορία της στην ελαιοκαλλιέργεια.

Ο ελαιοτουρισμός αφορά δραστηριότητες που σχετίζονται με το ελαιόλαδο, όπως γευσιγνωσίες, περιηγήσεις σε ελαιώνες και εκπαιδευτικά σεμινάρια για την παραγωγή και την ποιότητα του ελαιολάδου. Με 470.760 ετήσιες αναζητήσεις στο Google για «olive oil tasting», ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν να εξερευνήσουν τον κόσμο του ελαιόλαδου, αναζητώντας εμπειρίες που συνδυάζουν γαστρονομία, πολιτισμό και φύση.

Η Ελλάδα, με τη μακραίωνη παράδοση στην ελαιοκαλλιέργεια, κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως για τον ελαιοτουρισμό. Η χώρα μας είναι γνωστή για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου, με ιστορία που χρονολογείται από το 3500 π.Χ. Τα θετικά σχόλια για το ελληνικό ελαιόλαδο στο διαδίκτυο, καθώς και η αυξανόμενη δημοτικότητα των γευσιγνωσιών ελαιολάδου, αναδεικνύουν τη σημασία του ελαιοτουρισμού στην Ελλάδα.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Ισπανία, η οποία είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή ελαιολάδου. Ο ελαιοτουρισμός στην Ισπανία συνδυάζει την πλούσια κουλτούρα της χώρας με την παραγωγή ελαιολάδου, καθιστώντας την ένα από τα πιο ελκυστικά σημεία για τους λάτρεις του ελαιολάδου. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία, η οποία διαθέτει μια εντυπωσιακή ποικιλία ελαιόλαδων, επιτρέποντας στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις λεπτές αποχρώσεις και γεύσεις που προσφέρουν οι διάφορες περιοχές της.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Τουρκία, η οποία είναι γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία ελαιολάδων και την εκτενή παραγωγή. Η Αλβανία έρχεται στην πέμπτη θέση με τους τεράστιους ελαιώνες της, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες. Αν και νεότερη στον τομέα, η Αυστραλία έχει κερδίσει αναγνώριση για την καινοτόμο και ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου, καταλαμβάνοντας την 10η θέση στον παγκόσμιο κατάλογο.

Δείτε αναλυτικά την έρευνα εδώ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Φωνή σε 12 γυναίκες που εργάζονται σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου έδωσε η κορυφαία εταιρεία Deoleo, στο πλαίσιο του Πρώτου Συνεδρίου «Μαζί:...

REPORTS

Η Ακαδημία Ελιάς Terra Creta, πιστή στο όραμά της για συνεχή υποστήριξη και αναβάθμιση της ελαιοκαλλιέργειας, πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη σε επιλεγμένες περιοχές της Ιταλίας.

REPORTS

Η αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ενός έξτρα παρθένου ελαιολάδου αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τους έμπειρους του είδους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές...

REPORTS

Ως μια ετήσια συνάντηση των ανθρώπων του μεσογειακού ελαιώνα, και κυρίως μια πλατφόρμα αλληλεπίδρασης που τιμά το παρελθόν, αναλύει το παρόν και σχεδιάζει το...

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Η βιολογική γεωργία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την καταπολέμηση του δάκου, όπως ο χαλκός, η καολίνη και η πρόπολη, με στόχο τη μείωση των...

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Η ενσωμάτωση φύλλων ελιάς στη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση και τη διάρκεια ζωής του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες.

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...